keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Hernekeitto

Hernekeitto on talviruokaa, oikea helmikuun keitto. Pitkästä aikaa tein sitä tänään. Ostin ylikypsää palvikylkeä.  Siinä oli sopivasti savun maku ja kypsän lihan lisääminen oli yksinkertaisen helppoa.  Kasvisversion hernekeitosta saa, kun lisää porkkanaa ja selleriä esimerkiksi. Joskus kokeilen kasvisversiona.

Hernekeitto 
2 l vettä
4 dl kuivattuja herneitä
250 g ylikypsää luutonta palvikylkeä
2 tl suolaa
1 porkkana ohuina kiekkoina
meiramia
Huuhdo herneet kylmällä vedellä. Kaada herneille kylmää vettä, jotta peittyvät kokonaan. Anna liota yön yli tai noin 12 tuntia.  Keitä herneet liotusvedessään ja lisää vettä vajaa 2 litraa. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes herneet ovat kypsiä. Lisää joukkoon suola ja viipaloidut porkkanat sekä kuutioitu palvikylki. Anna kiehua vielä kunnes porkkanat ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää joukkoon meiramia. 

3 kommenttia:

 1. Minä laitoin kerran hernekeittoon parsakaalia ja koska meillä siitä tykätään, niin hyvin teki kauppansa!

  VastaaPoista
 2. Hernekeittohan onkin ihan sopivaa näihin pakkaskeleihin! Minä olen mieltynyt kasvisversioon ja mies tahtoo savulihaa mukaan, joten siinä on taiteilemista. Tai minun versioni voittaa useammin, kun saan kerran päättää.

  VastaaPoista
 3. Pami,
  Parsakaali sopi varmaan hyvin. Kasvisversioon mukava lisätä myös.

  Katriina,
  Hernekeitonhan voi hyvin tehdä kahdella versiolla, erottaa kasvisversion toiseen kattilaan ja lisää palvikylkeä versioon jota toinen haluaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.