perjantai 25. helmikuuta 2011

Jogurtti-omenatorttu

Leipä ei kestä paria päivää kauemmin tuoreena. Kuivahtanutta leipää ei raaski heittää pois, jos ei ole ajoissa ehtinyt sitä pakastimeen työntämään. Kuivahtaneen leivän voi tuunata syötäväksi. Muodonmuutos on melkoinen ja lopputulos yllättävän herkullinen. Älkää siis heittäkö leipää roskiin, pakastakaa ajoissa tai tuunatkaa.
Tänään tein erittäin herkullisen jälkiruuan jopa herkullisemman kuin omenakaurapaistos

Jogurtti-omenatorttu
 3 isoa omenaa
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
noin 5-6 dl leipää murustettuna, minulla oli kauraleipää
3/4 dl sokeria
3 dl turkkilaista luomujogurttia
2 rkl hunajaa
1 dl kermaa vaahdotettuna
1 rkl vaniljasokeria.
Kuori, poista siemenkota ja lohko omenat. Kiehauta vesi, sokeri ja kaneli ja lisää omenalohkot. Anna niiden kiehua sopivan kypsiksi. Jäähdytä. Murustele kauraleipä. Paahda leipämuruste sokerin kera  pannulla ilman rasvaa kauniin ruskeaksi ja rapeaksi.  Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jogurtin joukkoon hunaja, vaniljasokeri ja kermavaahto. Kokoa jälkiruoka kulhoon. Levitä kulhon pohjalle puolet jogurttiseoksesta, seuraavaksi 2/3  leipämurusteesta, omenalohkot ja loput jogurttiseoksesta. Ripottele pinnalle loput leipämurusteesta.  Nauti. 

Mössön näköiset jälkiruuat ovat usein hyvin herkullisia, niin nytkin.

5 kommenttia:

  1. Varmaankin ihanan herkullista!

    VastaaPoista
  2. Paahdetut leipamurukkeet sokerin kera kuulostaa tosi namilta jogurttiin sekoitettuna.

    VastaaPoista
  3. Tuleeko tortusta suunnilleen kuinka monta annosta? :) On herkullisen näköinen ja varmasti makukin kohdillaan, ajattelin kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Yaelian,
    Oli.

    Nelli,
    Tämä oli taas niitä herkkuja, joita on pakko tehdä uudelleen kun on alkuun päästy.

    Unruhig,
    Luulisin, että noin 4-6 annosta, ellei kukaan santsaa.

    VastaaPoista
  5. Oi, kuulostaapa herkulliselta ja näyttää taivaalliselta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.