Tänään tein erittäin herkullisen jälkiruuan jopa herkullisemman kuin omenakaurapaistos.
Jogurtti-omenatorttu
3 isoa omenaa1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
noin 5-6 dl leipää murustettuna, minulla oli kauraleipää
3/4 dl sokeria
3 dl turkkilaista luomujogurttia
2 rkl hunajaa
1 dl kermaa vaahdotettuna
1 rkl vaniljasokeria.
Kuori, poista siemenkota ja lohko omenat. Kiehauta vesi, sokeri ja kaneli ja lisää omenalohkot. Anna niiden kiehua sopivan kypsiksi. Jäähdytä. Murustele kauraleipä. Paahda leipämuruste sokerin kera pannulla ilman rasvaa kauniin ruskeaksi ja rapeaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jogurtin joukkoon hunaja, vaniljasokeri ja kermavaahto. Kokoa jälkiruoka kulhoon. Levitä kulhon pohjalle puolet jogurttiseoksesta, seuraavaksi 2/3 leipämurusteesta, omenalohkot ja loput jogurttiseoksesta. Ripottele pinnalle loput leipämurusteesta. Nauti.
Mössön näköiset jälkiruuat ovat usein hyvin herkullisia, niin nytkin.
Varmaankin ihanan herkullista!
VastaaPoistaPaahdetut leipamurukkeet sokerin kera kuulostaa tosi namilta jogurttiin sekoitettuna.
VastaaPoistaTuleeko tortusta suunnilleen kuinka monta annosta? :) On herkullisen näköinen ja varmasti makukin kohdillaan, ajattelin kokeilla!
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaOli.
Nelli,
Tämä oli taas niitä herkkuja, joita on pakko tehdä uudelleen kun on alkuun päästy.
Unruhig,
Luulisin, että noin 4-6 annosta, ellei kukaan santsaa.
Oi, kuulostaapa herkulliselta ja näyttää taivaalliselta!
VastaaPoista