Blinit mädin kera
4 dl rasvatonta maitoa
1 tlk ranskankermaa
2 kananmunaa
1 tlk ranskankermaa
2 kananmunaa
1 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
30 g sulaa voita
Valmista taikina. Anna sen levätä puolisen tuntia. Paista blineiksi. Tarjoa punasipulisilpun, mädin ja smetanan kera. Maustoin smetanan mustapippurilla, paprikajauheella ja suolalla.
Tiikerikatkaravut salaatissaKaada tiikerikatkaravut runsaaseen kylmään veteen ja anna sulaa 15 minuuttia. Leikkaa sulaneen katkaravun kuori saksilla keskeltä halki ja poista musta suoli. Valuta katkaravut kuiviksi talouspaperin päällä. Marinoi 1/2 tuntia liemessä, jossa on sitruunaa, oliiviöljyä (1/1) , mausta suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja chilillä. Paista valutettuna kuumassa öljyssä noin 2 minuuttia per puoli.
2 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
30 g sulaa voita
Valmista taikina. Anna sen levätä puolisen tuntia. Paista blineiksi. Tarjoa punasipulisilpun, mädin ja smetanan kera. Maustoin smetanan mustapippurilla, paprikajauheella ja suolalla.
Tiikerikatkaravut salaatissa
Tee katkaravuille vihreä salaattipeti, levitä ravut pinnalle ja ripauta mukaan oliiviöljyä ja mustapippuria.
Nam! Blineistä tulee lapsuus mieleen:isälläni oli tapana tehdä niitä pari kertaa vuodessa.
VastaaPoistaViime viikolla sain ystävälläni blinejä kaiken mahdollisen tilpehöörin kanssa. Huomasin, että en ollut ennen syönyt hunajalla maustettuja suolakurkkuja, vaikka olin niistä kuullut.
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaMeilläkin tehdään muutama kerta pakkaskautena.
mm,
Suolakurkut sopivat blinipöytään, mutta klassisin on mäti, smetana ja punasipuli. Siitä tykkään eniten.