tiistai 15. helmikuuta 2011

Blinejä, mätiä ja tiikerikatkarapusalaattia

Pakasteessa on ollut mätirasia  jo jonkin aikaa, se käytettiin tänään. Ostin tiikerikatkarapuja ja käytin ne salaattiin. Blinitaikinaan käytin ruokasoodaa, en hiivaa kuten perinteisesti kuuluu. Blinejä syötiin vielä makeana appelsiinimarmeladin kera jälkiruuaksi.

Blinit mädin kera
4 dl rasvatonta maitoa
1 tlk ranskankermaa
2 kananmunaa
1 dl tattarijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
30 g sulaa voita
Valmista taikina.  Anna sen levätä puolisen tuntia. Paista blineiksi. Tarjoa punasipulisilpun, mädin ja smetanan kera. Maustoin smetanan mustapippurilla, paprikajauheella ja suolalla.

Tiikerikatkaravut  salaatissa
Kaada tiikerikatkaravut  runsaaseen kylmään veteen  ja anna sulaa  15 minuuttia. Leikkaa sulaneen katkaravun kuori saksilla keskeltä halki ja poista musta suoli. Valuta katkaravut kuiviksi talouspaperin päällä.  Marinoi 1/2 tuntia liemessä, jossa on sitruunaa, oliiviöljyä (1/1) , mausta suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja chilillä.  Paista valutettuna kuumassa öljyssä  noin 2 minuuttia per puoli.
Tee katkaravuille vihreä salaattipeti, levitä ravut pinnalle ja ripauta mukaan oliiviöljyä ja mustapippuria.

3 kommenttia:

  1. Nam! Blineistä tulee lapsuus mieleen:isälläni oli tapana tehdä niitä pari kertaa vuodessa.

    VastaaPoista
  2. Viime viikolla sain ystävälläni blinejä kaiken mahdollisen tilpehöörin kanssa. Huomasin, että en ollut ennen syönyt hunajalla maustettuja suolakurkkuja, vaikka olin niistä kuullut.

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Meilläkin tehdään muutama kerta pakkaskautena.

    mm,
    Suolakurkut sopivat blinipöytään, mutta klassisin on mäti, smetana ja punasipuli. Siitä tykkään eniten.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.