Mustikkajuustokakku
Pohja
150 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vatkaten joukkoon muna. Lisää jauhot ja vesi nopeasti sekoittaen. Voitele irtopohjavuoka ja taputtele taikina vuokaan ja sen reunoille tasaiseksi.
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vatkaten joukkoon muna. Lisää jauhot ja vesi nopeasti sekoittaen. Voitele irtopohjavuoka ja taputtele taikina vuokaan ja sen reunoille tasaiseksi.
Täyte
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa.tai smetanaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g ranskankermaa.tai smetanaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
2 dl mustikoita
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
2 dl mustikoita
Pinnalle 1 dl mustikoita + tomusokeria
Sekoita täytteen ainekset sileäksi ja lisää mukaan 2 dl mustikoita. Kaada täyte vuokaan pohjataikinalle.
Kypsennä 175-asteessa alatasolla noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä. Irrota vuoasta ja koristele mustikoilla ja tomusokerilla.
Sekoita täytteen ainekset sileäksi ja lisää mukaan 2 dl mustikoita. Kaada täyte vuokaan pohjataikinalle.
Kypsennä 175-asteessa alatasolla noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä. Irrota vuoasta ja koristele mustikoilla ja tomusokerilla.
Rakastan juustokakkuja,ja tuo on tosi herkullisen näköinen!
VastaaPoistaMinkäs kokoiseen irtopohjavuokaan olet tuon tehnyt? :-) Itseltäni löytyy halkaisijaltaan 18cm vuoka, onkohan se kenties liian pieni?
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaTuo on kevyt johtuen rahkasta. Eikä liian makea.
Taateili,
Vuoan halkaisija on 24 cm. Voi olla, että täyte saattaa jäädä keskeltä liian kosteaksi pienemmällä vuoalla, mutta 26 ja ehkä 28 sopivat, silloin paistoaika lyhenee hieman.
Paistettavat juustokakut ovat parhaita <3. Tätä on melkein pakko kokeilla.
VastaaPoistaNox,
VastaaPoistaMinäkin tykkään paistettavasta. En halua syödä kypsentämätöntä, jossa on mukana kananmunaa.