Tämä on ruoka, jolle juomaksi sopii kylmä rasvaton maito.
Kaalipiirakka
Täyte1/2 ps kuivahiivaa
4 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
4 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 dl vettä 42-asteisena
50 g juoksevaa margariinia
Sekoita hiiva jauhoihin. Vaivaa jauhot 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja rasva. Anna kohota 1/2 tuntia.
50 g juoksevaa margariinia
Sekoita hiiva jauhoihin. Vaivaa jauhot 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja rasva. Anna kohota 1/2 tuntia.
Levitä voideltuun vuokaan tai tupla-annoksena leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
500 g valkokaalta ohuiksi suikaleiksi hienonnettuna
1 iso sipuli hienonnettuna
Kuullota rypsiöljyssä hetki. Mausta - suola, maustepippuri jauhettu, meirami, 3 rkl siirappia, 1 1/2 rkl etikkaa.
Sekoita. Anna täytteen jäähtyä ja levitä vuokaan. Voitele kananmunalla reunat ja sivele myös pinta. Nostele muutama voi/margariininokare pinnalle ja raasta päälle ohuesti juustoraastetta.
Kaalipiirakka on kyllä herkkua,pitää kokeilla joku päivä.
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaMinä olen tehnyt tätä harvoin, varmaan vujosia jo kun viimeksi.
Kaalipiirakka on ihanaa, niinkuin kaalikin kaikissa muodoissaan.
VastaaPoistaOhjeesi vaikuttaa helpolta valmistaa.
Unelma,
VastaaPoistaPuolukat sopivat piirakalle, niitä ei ollut nyt kuvassa.