keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kaalipiirakka

Kaalipiirakka on arkista ruokaa, mutta arkisen hyvää.  Kokeilkaapa, ei ole paljon kaloreita ja onnistuu aina.
Tämä on ruoka, jolle juomaksi sopii kylmä rasvaton maito.

Kaalipiirakka

1/2 ps kuivahiivaa
4 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 dl vettä 42-asteisena
50 g juoksevaa margariinia
Sekoita hiiva jauhoihin. Vaivaa jauhot 42-asteiseen veteen. Lisää suola ja rasva. Anna kohota 1/2 tuntia. 
Levitä voideltuun vuokaan tai tupla-annoksena leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Täyte
500 g valkokaalta ohuiksi suikaleiksi hienonnettuna
1 iso sipuli hienonnettuna
Kuullota rypsiöljyssä hetki.  Mausta - suola, maustepippuri jauhettu, meirami, 3 rkl siirappia, 1 1/2 rkl etikkaa.
Sekoita. Anna täytteen jäähtyä ja levitä vuokaan. Voitele kananmunalla reunat ja sivele myös pinta. Nostele muutama voi/margariininokare pinnalle ja raasta päälle ohuesti juustoraastetta.

4 kommenttia:

  1. Kaalipiirakka on kyllä herkkua,pitää kokeilla joku päivä.

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    Minä olen tehnyt tätä harvoin, varmaan vujosia jo kun viimeksi.

    VastaaPoista
  3. Kaalipiirakka on ihanaa, niinkuin kaalikin kaikissa muodoissaan.
    Ohjeesi vaikuttaa helpolta valmistaa.

    VastaaPoista
  4. Unelma,
    Puolukat sopivat piirakalle, niitä ei ollut nyt kuvassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.