torstai 17. helmikuuta 2011

Lämmin juuressalaatti, Ranskalainen pannukakku

Tänään inspiroin kaappien kätköistä salaatin. Juurekset näyttelivät pääroolia lämpiminä ja pehmyt friseesalaatti ranskalaisella kastikkeella maistui juuresten seurassa oikein sopivalta.
Jatkoin vielä ranskalaisella teemalla. Hans Välimäen ohjeen mukaan tein ranskalaisen pannukakun. Se oli juuri sellainen kuin ohjeesta voi päätellä, siis hyvää.

Lämmin juuressalaatti

2 perunaa, 2 luomuporkkanaa, pala luomulanttua, kevätsipulia, suolaa, rypsiöljyä, paprikajauhetta.
Kuori perunat ja lanttu, pese porkkanat. Kuutioi juurekset. Keitä suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Kuumenna pannulla tilkka rypsiöljyä. Kuullota juureskuutiot sopivan kypsiksi, ei pehmeiksi, lisää mukaan silputtu kevätsipuli ja mausta paprikajauheella. Anna hetken kuullottua.
Huuhdo pehmeä friseesalaatti ja rucola, kuivaa. Revi salaatti sekoituskulhoon ja lisää mukaan rucola. Kuori kurkku ja viipaloi puolikuiksi, lisää salaattiin. Sekoita ranskalainen kastike, neitsytoliiviöljyä, vaaleaa balsamicoa, suolaa, sokeria, mustapippuria. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Nostele salaatti vadin reunoille ja lisää pinnalle säilöttyä savupaprikaa pilkottuna. Nostele keskelle lämpimät juurekset.
 Annostele salaatti ja nauti.

Ranskalainen pannukakku

3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl kermamaitoa (puolet kermaa ja puolet rasvatonta maitoa)
1 vaniljatanko
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sulaa voita
2-3 dl mansikoita ja vadelmia tmv.
Vaahdota munat ja sokeri. Kuumenna kattilassa kermamaito ja vaniljatanko. Jäähdytä hieman ja poista vaniljatanko. Vatkaa kermamaito munavaahtoon.  Sekoita mukaan jauhot ja voisula. Voitele vuoka ja jauhota se jauhoilla tai sokerilla. Lusikoi vuoan pohjalle marjat (ja sokeria). Kaada päälle taikina. Kypsennä uunin 175-asteessa noin 15 minuuttia.
 Nauti kastikkeen kera tai ilman.

2 kommenttia:

  1. Herkullinen salaatti! Niin,ja pannari myös....

    VastaaPoista
  2. Yealian,
    Salaatti on meillä herkkuruokaa, ja sitä on mukava syödä sohvalla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.