tiistai 1. helmikuuta 2011

Broilerifilee juustokaalitäytteellä ja perunamozzarellavuoka

Broilerifileet olivat päivän raaka-aine. Kun ostin niitä en tiennyt miten ne valmistan. Kotona päätin täyttää fileet. Paprika tuli mieleen ensimmäisenä, mutta sitä ei ollut kaapissa, sen sijaan sieltä löytyi valkokaalta. Ensimmäinen kerta kun käytän täytteenä valkokaalta, se sopi erinomaisesti. Juustolla oli myös osuutensa täytteen mehukkuudessa. Kypsytin fileekääröt alusta loppuun uunissa ja työnsin samaan uuniin perunamozzarellavuoan.

Täytetyt broilerifileerullat

4 broilerifilettä maustamattomia
pala valkokaalta silputtuna
100 g philadelphia paprika-sipulijuustoa
suolaa, oreganoa, paprikaa, 
soijakastiketta
oliiviöljyä
Muotoile fileet nuijimalla tasakokoisiksi. Anna niiden levätä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Suikaloi valkokaali pieneksi. Sekoita täyte kaali, juusto ja mausteet tasaiseksi. Levitä täyte fileille ja sulje ne kääröiksi cocktailtikuilla. Aseta fileekääröt voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa ja liruttele päälle soijakastiketta ja lopuksi hyvää oliiviöljyä. Kypsennä fileerullat  200-asteessa 40 minuuttia.

Perunamozzarellavuoka
Kuori ja leikkaa perunat tikuiksi. Laita perunatikut voideltuun vuokaan. Ripottele niille suolaa, paprikaa ja rypsiöljyä. Sekoita. Sirottele pinnalle mozzarellajuustoraastetta.  Jos fileetäytettä on jäänyt yli, se sopii laitettavaksi mukaan perunavuokaan. Kypsennä samanaikaisesti broilerirullien kanssa.

2 kommenttia:

 1. Ompas herkullisen näköisiä postauksia! Kyllä näkee, että ruuanlaitto ja esillepano ovat intohimosi ja ilosi. Terveellinen ja herkullinen ruoka on kyllä eräs merkittävä elämäniloa tuova asia.

  Yritysurasi taisi liittyä juuri tähän intohimoon, veikkaan.

  VastaaPoista
 2. Rita,
  Kiitos, mukava kun kävit. Tervetuloa uudelleen.
  Ruuanlaittoa olen aloittanut vasta viime vuosina.
  Tiivis työelämässä oleminen (yrittäjänä) ei paljon aikaa kokkaukselle jättänyt.
  En työssäni ole ollut ruuan parissa ollenkaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.