Broileri biryani
4 broilerin filettä
125 g turkkilaista jogurttia
Leikkaa fileet 4-5 palaan. Asettele ne kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti. Anna marinoitua jääkaapissa. Marinoin 7 tuntia.
rypsiöljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
1 -2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 sentin pala tuoretta inkivääriä raastettuna
juustokuminaa, caram masalaa, mustapippuria, chiliä, korianteria, suolaa
Leikkaa fileet 4-5 palaan. Asettele ne kulhoon ja sekoita joukkoon jogurtti. Anna marinoitua jääkaapissa. Marinoin 7 tuntia.
rypsiöljyä
1 iso sipuli hienonnettuna
1 -2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 sentin pala tuoretta inkivääriä raastettuna
juustokuminaa, caram masalaa, mustapippuria, chiliä, korianteria, suolaa
3 dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl kanalientä
Lisää sipulit pannulle, kuullota minuutti. Lisää kaikki mausteet sipulien joukkoon ja jatka kuullottamista. Lisää joukkoon riisi, sekoita hyvin. Lisää kanaliemi ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia.
Ota broileripalat jogurtista, pyyhi niitä talouspaperilla. Mausta suolalla. Kypsennä broileripalat rypsiöljyssä pannulla lähes kypsäksi. Lisää broileripalat riisin joukkoon . Anna hautua 5-10 minuuttia.
4 dl kanalientä
Lisää sipulit pannulle, kuullota minuutti. Lisää kaikki mausteet sipulien joukkoon ja jatka kuullottamista. Lisää joukkoon riisi, sekoita hyvin. Lisää kanaliemi ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia.
Ota broileripalat jogurtista, pyyhi niitä talouspaperilla. Mausta suolalla. Kypsennä broileripalat rypsiöljyssä pannulla lähes kypsäksi. Lisää broileripalat riisin joukkoon . Anna hautua 5-10 minuuttia.
Sekoita biryanille jogurttikastike. Turkkilaista jogurttia, hunajaa, mustapippuria ja paprikajauhetta.
Tarjosin lisukkeena sydänsalaatista, rucolasta ja kesäkurpitsasta tehtyä salaattia. Kesäkurpitsa sellaisenaan sopii hyvin tämän mausteisen ruuan kanssa.
Tarjosin lisukkeena sydänsalaatista, rucolasta ja kesäkurpitsasta tehtyä salaattia. Kesäkurpitsa sellaisenaan sopii hyvin tämän mausteisen ruuan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.