maanantai 21. helmikuuta 2011

Mustikkajuustokakku

Huomasin, että olen aikaisemminkin tehnyt mustikkajuustokakkua, mutta tällaisella ohjeella tämä on ensimmäinen kerta. Ohje on löydetty Alman blogista . Tämä juustokakku  ei ole kovin rasvaisen raskas johtuen siitä , että rahka on täytteessä isossa osassa. Sokerin määräkin on kohtuullinen, ei siis liian makea kakku. Ranskankerman voit korvata smetanalla, niin saat lisäaineettoman vaihtoehdon. Käytin nyt ranskankermaa, mutta ensi kerralla smetanaa. Mehukas ja maistuva kakku oli meidän ja vieraiden mielestä.

Mustikkajuustokakku
 
Pohja
150 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vatkaten joukkoon muna. Lisää jauhot ja vesi nopeasti sekoittaen. Voitele irtopohjavuoka ja taputtele taikina vuokaan ja sen reunoille tasaiseksi.
Täyte
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa.tai smetanaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
2 dl mustikoita
Pinnalle 1 dl mustikoita + tomusokeria
Sekoita täytteen ainekset sileäksi ja lisää mukaan 2 dl mustikoita. Kaada täyte vuokaan pohjataikinalle.
Kypsennä 175-asteessa alatasolla noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä. Irrota vuoasta ja koristele mustikoilla ja tomusokerilla. 

5 kommenttia:

  1. Rakastan juustokakkuja,ja tuo on tosi herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  2. Minkäs kokoiseen irtopohjavuokaan olet tuon tehnyt? :-) Itseltäni löytyy halkaisijaltaan 18cm vuoka, onkohan se kenties liian pieni?

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Tuo on kevyt johtuen rahkasta. Eikä liian makea.

    Taateili,
    Vuoan halkaisija on 24 cm. Voi olla, että täyte saattaa jäädä keskeltä liian kosteaksi pienemmällä vuoalla, mutta 26 ja ehkä 28 sopivat, silloin paistoaika lyhenee hieman.

    VastaaPoista
  4. Paistettavat juustokakut ovat parhaita <3. Tätä on melkein pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Nox,
    Minäkin tykkään paistettavasta. En halua syödä kypsentämätöntä, jossa on mukana kananmunaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.