lauantai 1. elokuuta 2009

Kinkkugratiini raejuustosalaatin kera

Kesällä en halua viettää aikaa lieden äärellä. Minulle sopiva tapa on valmistaa ruoka uunissa.
Toinen perustelu tälle ruualle on spagetti. Sitä haluttiin, mutta helpossa muodossa. Niin ja kolmas perustelu, en halunnut tuhlata aikaa kaupassa käyntiin, joten jääkaapissa lojuva korppukinkku sai nyt kyytiä tähän ruokaan.

Kinkkugratiini

250 g katkottua ohutta spagettia
n 150 g kinkkuviipaleita (tai pekonia)
1 punasipuli
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa
150g mozzarellajuustoraastetta
4 viipaletta Gouda-juustoa
tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria, muskottipähkinää

Kiehauta vettä ja lisää 1 rkl öljyä, lisää joukkoon katkotut spagetit ja kypsennä noin 8 minuuttia.
Valuta ja levitä spagetit voideltuun uunivuokaan.


Suikaloi kinkkuviipaleet ja paista ilman rasvaa hetki ja lisää ne spagetin päälle vuokaan. Silppua punasipuli ja kuullota se öljytilkassa muutama minuutti. Ripottele kinkun päälle.
Vatkaa maito ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon mausteet ja hienonnettu basilika sekä mozzarellaraaste. Kaada seos vuokaan. Suikaloi Gouda ohueksi ja ripottele vuuan pinnalle.
Kypsennä gratiini 200-asteessa noin 30 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua.




Raejuustosalaatti

Pehmeälehtistä salaattia revittynä kulhoon. Silppua mukaan puolikas kesäsipuli, viipaloi pala kurkkua. Sekoita kastikkeeksi tilkka hyvää oliiviöljyä, ripaukset sokeria ja ruususuolaa, loruta ja sekoita salaattiin. Lohko pinnalle tomaattia ja lisää lopuksi sopiva määrä raejuustoa.
Raejuustosalaatti sopii erinomaisesti kinkkugratiinin seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.