maanantai 3. elokuuta 2009

Punajuurilaatikko

Mukavia kesän hellepäiviä on riittänyt, joten edelleen jatkoin kevyellä kasvislinjalla tänään.
Punajuuri oli nyt pääraaka-aine. Siitä syntyi kauniin tummanpunainen laatikkoruoka.

Punajuurilaatikko

5 punajuurta keskikokoa
1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
1 punasipuli
50 g aurajuustoa
1 prk ruokakermaa
suolaa, mustapippuria

Esikeitä punajuuret al denteksi. Kuori ja pilko ne karkeaksi silpuksi. Keitä riisi kypsäksi ohjeen mukaan. Silppua punasipuli silpuksi. Kaada punajuurisilppu, riisi ja sipulisilppu voideltuun vuokaan ja sekoita. Sekoita ruokakermaan mausteet ja murustettu aurajuusto ja kaada punajuuriseokseen vuokaan. Kypsennä 175-asteessa noin 50 minuuttia. Sopii nauttia salaattien kera.

2 kommenttia:

  1. Tuo kuulostaakin hyvältä. Ennen en lainkaan pitänyt punajuurista, mutta nykyään pidän paljonkin.

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    Punajuuren mausta pidän tosi paljon. Tahtoo vain unohtua laittaa siitä, mutta nyt ne ovat parhaimmillaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.