sunnuntai 30. elokuuta 2009

Omenapiirakan mausteena inkiväärisiirappia

Omenat sopivat hyvin leivontaan ja jälkiruokiin. Kiitollinen hedelmä, joka muuntuu erinomaiseksi herkuksi. Leivoin lauantain jälkiruuaksi tämän helppotekoisen, mutta mehukkaan ja sopivaksi maustetun piirakan. Jos et pidä inkiväärin mausta, voit korvata inkiväärisiirapin vaalealla siirapilla.

Omenapiirakka inkiväärisiirapilla maustettuna

2 isoa omenaa (pienempiä 4)
puolen sitruunan mehu
1 muna
1 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl ruokakermaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
pinnalle inkiväärisiirappia ja kanelia

Kuori ja viipaloi omenat. Voit valuuttaa joukkoon sitruunamehun. Muistin valuttaa sen vasta
vuokaan viipaleiden päälle, sekin käy. Vatkaa kevyesti muna ja sokeri keskenään. Lisää mukaan margariini ja ruokakerma sekoittaen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot muna-rasvaseokseen.



Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Lado pinnalle omenalohkot. Ripottele päälle kaneli ja liruta lopuksi pinnalle inkiväärisiirappia.
Paista uunissa alatasolla 200-asteessa 30 minuuttia.
Kevyt vaahdotettu vaniljakastike on sopiva piirakkaviipaleen seuraksi. Tämä sopii hyvin jälkiruuaksi kahvin kera tai ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.