tiistai 11. elokuuta 2009

Feta-tomaattisalaatti

Salaattiateriat jatkuvat, koska edelleenkin on voitu nauttia lämpimästä kesäpäivästä. Kesää ei ole tuhlattu keittiössä hääräämiseen. Tänään valmistin salaatin, jossa osa raaka-aineista oli lämpimiä. Nimittäin fetajuusto ja tomaatit lisättiin salaatille suoraan uunista.

Feta-tomaattisalaatti

pehmeää lehtisalaattia
oranssia paprikaa suikaleina
punasipulia suikaleina
tomaattia
mustapippuria, sokeria
fetajuustoa
rucolaa
Kastike
oliiviöljyä, vaaleaa balsamicoa
valkosipulinkynsi




Revi lehtisalaatti laakeaan tarjoilukulhoon. Suikaloi paprika ja punasipuli. Levitä ne salaatille.
Sekoita kastike, anna valkosipulikynnen maustaa kastiketta noin 5 minuuttia, poista se. Ripottele kastiketta salaatille. Jätä tilkka levitettäväksi loppuvaiheeseen.
Viipaloi fetasalaatti ja tomaatti. Lado ne uunipellille. Ripottele tomaattiviipaleille mustapippuria ja ripaus sokeria. Kypsennä 200-asteessa noin 12 minuuttia.
Levitä feta ja tomaattiviipaleet salaattipedille. Ripottele päälle loppu kastikkeesta ja levitä päälle rucolaa. Nauti paahdetun leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.