Kalaa, tarkemmin lohta, valmistin tänään uudella aikaisemmin kokemattomalla tavalla. Eipä tarvinnut pettyä se oli niin hyvää. Makea bataatti sopi erinomaisesti maustetun lohen seuraksi. Kastiketta unohtamatta, sehän kruunasi koko annoksen. Käytin uunia ja pannua, mutta grillillä kypsennys sopii myös.
Marinoitu lohi, bataatit ja sitruunakastike
4 viipaletta merilohta
1 bataatti viipaleina
Marinadi
0,5 dl öljyä
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
chilijauhetta
mustapippuria
4 rkl soijaa
puolikas sitruunan mehu ja kuori
Sitruunakastike
2 dl creme fraichea (18%)
puolikas sitruunan mehu ja kuori
2 tl hunajaa
3 rkl ruohosipulisilppua
mustapippuria rouhaistuna
suolaa
Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa lohi viipaleiksi nahan kanssa. Kuori bataatti ja viipaloi.
Kaada marinadi lohen ja bataattiviipaleiden päälle. Anna marinoitua n puoli tuntia.
Sekoita kastikkeen ainekset.
Kypsennä lohi pannulla keskilämmöllä muutama minuutti per puoli. Ota huomioon palan paksuus. Lado bataattiviipaleet matalaan uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa noin 15-20 minuuttia.
Sitten nauttimaan. Lisukkeeksi valmistin tomaatti-rucolasalaatin ja vielä pehmeälehtistä salaattia naturelina.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
NAM!!! En huomannut kokkailusivuasi aikaisemmin. Ihania reseptejä - tästä lähtien haen vinkkejä sivultasi kun se ainainen jauhelihakastike-kanakeitto-uunibroileri-ketju alkaa kyllästyttää...
VastaaPoistailona niemi,
VastaaPoistaTervetuloa tänne Kotona-keittiööni.
Kokkailen meillä maistuvaa ruokaa toivottavasti maistuu muillekin.
Saatan joskus leipoakin, mutta kun ne valkoiset vehnäjauhot ovat vatsalle niin epäkiitollisia, jää leipominen vähemmälle.