Kyssäkaali-perunakeitto
1 kokonainen kyssäkaali2 keskikokoista perunaa
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
8 dl kasvislientä
2 dl kermaa ja ruokakermaa
voita
suolaa, mustapippuria
Kuori ja pilko tasakokoisiksi paloiksi sekä kyssäkaali että perunat. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Sulata kasarin pohjalla n 20 g voita. Kuullota juureksia ja sipuleita siinä 5 minuuttia.
Lisää kasvisliemi ja kypsennä, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon ruokakermaa (5%) 1,5 dl ja kermaa 0,5 dl. Anna kiehahtaa.
Jälkkäriksi uunissa kypsennettyjä omenalohkoja, mausteena kanelia, intiaanisokeria, hunajaa ja vaniljasokeria. Päälle ripottelin punaisia viinimarjoja. Lopuksi vielä vaniljakastiketta.

Kyssäkaali on minulle täysin tuntematon suuruus; piti ihan piipahtaa Kotimaiset Kasvikset ry:n sivuilla tarkistamassa, minkälainen rehu on kyseessä. Nimi ei tosiaan ole kaunis, mutta vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta tuttavuudelta. Kiitos siis vinkistä, Arleena - jälleen kerran. : )
VastaaPoistaKohta koittaakin taas se aika vuodesta, jolloin rupeaa tekemään mieli höyryävän kuumaa keittoa...
Canelia,
VastaaPoistaMeillä keittoja syödään jo näin loppukesälläkin. Kerran viikossa olisi tavoite.