lauantai 15. elokuuta 2009

Täytettyjä herkkusieniä ja tomaatteja

Naposteltava ruoka sopii iltaruuaksi, kun on aikaa istua pöydän ääressä ja jutella kaikki päivän tapahtumat yksityiskohtaisesti ilman mitään kiirettä. Siispä näpertelin täytettyjä herkkusieniä. Koska en halua heittää mitään pois, mukaan astuivat myös tomaatit, joiden täytteeseen upposivat herkkusienien jalat ja jokunen sienikin. Olipas pientä ja hyvää. Pitää tehdä useammin. Nyt kangastelevat jo täytetyt paprikat mielessä. Täytettyjä kesäkurpitsoja teinkin jo jokunen aika sitten. Jälkkäriksi voisi täytellä persikoita. Nyt kerron mitä tein.

Täytetyt herkkusienet

5 isoa herkkusientä
125 g mozzarellaa
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria

Harjaa sienet puhtaaksi poista jalat. Aseta sienet uunivuokaan. Kuutioi mozzarella pieniksi kuutioiksi. Silppua tomaatit ja basilika. Sirottele sienien sisään suola ja mustapippuri ja pirskota hieman tomaattien öljyä.
Täytä lakit ensin tomaattisilppu, päälle mozzarellakuutiot ja basilikasilppu lopuksi. Painele tiiviiksi. Pirskottele pinnalle öljyä. Kypsennä 200-asteessa 15 minuuttia, kunnes juusto sulaa.

Täytetyt tomaatit

5 isoa tomaattia
herkkusieniä
punasipulia
tomaatin sisustaa
5 pikkukiekkoa vuohenjuustoa
persiljaa
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa tomaateista pala ja poista tomaatin sisus. Osan voit hienontaa täytteeseen. Aseta tomaatit uunivuokaan. Pilko sienien jalat ja muutama lakki hyvin pieneksi silpuksi. Silppua punasipuli silpuksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Ripottele tomaatin sisälle mausteet ja hienonnettua persiljaa. Täytä tomaatit täytteellä, painele tiiviiksi. aseta jokaiselle tomaatille lakiksi vuohenjuustokiekko ja lopuksi persiljaa. Kypsennä 200-asteessa noin 20-25 minuuttia.


Tomaateista leikatut lakkipalat syötiin kylmänä, päälle ripaus sokeria ja tuoretta timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.