sunnuntai 2. elokuuta 2009

Kirsikkapaistos


Tänään poimin kirsikoita pihapuusta. Ehdin ennen lintuja, kovinkaan paljon ne eivät olleet käyneet vielä ruokailemassa kirsikkapuussa. Puolet jäi vielä puuhun. Kirsikoiden kivien poisto on niin hidasta hommaa, että on paikallaan ottaa muutamassa erässä sadon poiminta.
Keitin kirsikkahilloa suhteessa litra kirsikoita ja 4 dl hillosokeria. Kirsikoiden kivistä tuli mieleeni, kun olen kuullut niiden sydämien maistuvan karvasmantelilta, että onkohan joku säilönyt näitä kivisydämiä. Kommentoikaa, jos olette säilöneet kirsikkakivijauhetta.
Säästin kirsikoita jälkiruokaan ja siitä tulikin erinomaista.







Kirsikkapaistos


1 l kirsikoita kivettömiksi perkattuna
n 2 dl hillosokeria (makeaan kirsikkaan vähemmän)
Päälle
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
mantelilastuja





Voitele uunivuoka. Huuhdo ja perkkaa kirsikat kivettömiksi. Levitä ne vuokaan, ripottele päälle hillosokeri. Laita vuoka 175-asteiseen uuniin odottamaan, kun valmistat päällystaikinan.
Vaahdota munat. Lisää sokeri ja vatkaa, kunnes vaahto on jäykkää. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää se munavaahtoon kevyesti sekoittaen.
Kaada taikina kirsikoiden päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Tarjoa haaleana kylmän vaniljakastikkeen (Flora) kanssa.

5 kommenttia:

  1. Se karvasmantelin maku tulee syanidista, joten enpä suosittelisi hillottavaksi.

    VastaaPoista
  2. Jaahas, olenko väärässä, mutta taisi olla Marttojen keskustelupalstalla, josta luin sitä sydänosaa käytetyn.

    Mutta olen ehkä väärässä ja anonyymithän ovat aina oikeassa.

    VastaaPoista
  3. Piti hakea tuo lukemani ja tässä linkki
    http://www.martat.fi/keskustelu/ruokanurkka/?x33064=39691179

    Joten ei ainakaan tuo hilloaja ole syanidimyrkytystä saanut.

    VastaaPoista
  4. Heh... Arleena, olen itsekin kuullut niistä tehtävän liköörejä yms., se on kuitenkin täysin fakta että ne sisältävät syanidia, kuten omenan, päärynän, luumun, yms. siemenet myös.

    En minä ole sinun keittiöösi tulossa soosottelemaan, sanoin vain että en suosittele, hilloa siis ihan vapaasti vaan jos siltä tuntuu. Peace...

    VastaaPoista
  5. Ei hätää en jilloa niitä, kunhan itse ihmettelin, kun luin tuota marttaliiton keskustelupalstaa.

    Syanidia olen nauttinut syömällä omenien siemeniä.

    No minä en nyt tallaisista kommenteista hätkähdä, mutta hieman epäkorrektia on kommentoida anomyymi-nimellä.

    Jos haluat kommentoida täällä käytä nimmariasi. Mielelläni käyn kommentoijien blogeissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.