keskiviikko 19. elokuuta 2009

Värikäs kasvismunakas

Kasvikset sopivat munakkaaseen hyvin. Nopea valmistustapa hellii kasviksia ja niiden hienot kauniit värit säilyvät. Kauneus on puoli ruokaa, sanotaan, ja se pitää paikkansa. Värikäs munakas näytti herkulliselta ja sitä se myös oli.

Värikäs kasvismunakas (1 annos)

bataattia muutama sentti
oranssia paprikaa vajaa puolikas
parsakaalia muutama kukinto
kesäsipulia puolikas
2 kananmunaa
4 rkl vettä
suolaa, mustapippuria

Kuori ja viipaloi bataattipala. Keitä al denteksi. Viipaloi paprika, erottele parsakaalikukinnot, suikaloi kesäsipuli. Lorauta pannulle kasvisöljyä, kuullota kasviksia pannulla keskilämmöllä
5-8 minuuttia, lisää loppuvaiheessa bataatti mukaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita munat ja vesi kevyesti , ripauta hieman suolaa. Kaada munat pannulle kasvisten päälle.
Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes munaseos on kokonaan hyytynyt. Liuùta munakas lautaselle. Nauti heti. Ruisleipä sopi lisukkeeksi.

3 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Kiva kun olit laittanut siihen parsakaalia, sehän onkin oikeata "superfoodia". Minä olen tietoisesti lisännyt parsakaalin syöntiä sen hyvien ominaisuuksien vuoksi.

    VastaaPoista
  2. On täällä taas ihanuuksia mistä valita ja ottaa ;). Tämän valmistan ennemmin tai myöhemmin - ei vaan tänään. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Tytti,
    Parsakaali on aika vakioherkkua myös meillä.

    Lastu,
    Terveellistä, nopea ja kaiken kisäksi hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.