Sunnuntain päivälliseksi valmistin entrecotee-pihvit ja perunalunta. Salaatiksi oli lehti-romainesalaattia, jonka kastikkeen maustoin valkosipulimurskalla. Ajattelin sen sopivan pihvin seurana ja valkosipuli toikin sopivan makuefektin pihviaterialle.
Entrecoteepihvit
Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään kaksi tuntia ennen paistamista. Kuumenna tilkka kasvisöljyä pannulla. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä pihvit kuumalla pannulla 8:lla.. Anna kypsyä noin 2-3 minuuttia ja käännä. Pihvin pinta on kauniin ruskea. Pudotin yhdellä pykälällä levyn kuumuutta (minulla on asteikko 1-9) . Kypsennä samoin noin 2-3 minuuttia. Pihvit saavat jäädä pannulle siksi aikaa, kun muut aterian tarjottavat ovat valmiina.
Pienensin levyn asentoon 1 (minulla on induktioliesi) . Tavallinen liesi kytketään kokonaan pois päältä.
Perunalumi puserretaan välittömästi, kun perunat ovat kypsyneet ja nostetaan tarjottavaksi.
Salaatiksi sekoitin pehmeää lehtisalaattia, romainesalaattia, appelsiinilohkoja, kirsikkatomaatteja ja kesäkurpitsaa. Kastike oliiviöljyä, vaalea balsamicoa, valkosipulimurskaa, suolaa ja sokeria.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.