sunnuntai 23. elokuuta 2009

Valkosuklaakiisseli karviais-boysenmarjakeitolla

Otan joskus mukaani K-kaupasta RuokaPirkka lehtisen. Selailin numeroa 33 ja löysin sieltä valkosuklaakiisselin ohjeen. Itseasiassa ohje oli mustaherukka-valkosuklaakerroskiisseli. Koska
en jaksanut väsäillä kahta kiisseliä, toteutin sen mielenkiintoisemman osion eli valkosuklaakiisselin.
Ostin valmista Valion karviais-boysenmarjakeittoa, sokeroimatonta. Se sopi nyt tähän tarkoitukseen. Valkosuklaakiisseli oli hyvää. Jatkossa keittelen sitä marjojen seuraksi sitten talvella. Fazerin valkoinen leivontasuklaa löytyy maustehyllystä.

Valkosuklaakiisseli

75 g valkoista leivontasuklaata
5 dl rasvatonta maitoa
2 1/2 rkl perunajauhoja
Paloittele suklaa pikkupaloiksi. Mittaa maito astiaan ja sekoita joukkoon perunajauhot. Koska minulla ei ole pinnoitettua kattilaa, laitoin teräskattilan pohjalle nokareen voita ettei kiisseli ota pohjaan. Annoin sen sulaa ja kaadoin maito/perunajauhoseoksen kattilaan koko ajan sekoittaen. Lisäsin vähitellen joukkoon suklaata ja annoin sen sulaa. Anna sekoittaen saostua ja pulpahtaa, mutta ei kiehua. Jäähdytä kiisseli kylmässä vesihauteessa.
Koska minulla oli ohut marjakeitto, annostelin sen ensin kulhoihin ja nostelin joukkoon valkosuklaakiisselin. Rouhin päälle loput 25 g valkosuklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.