lauantai 29. elokuuta 2009

Ahvenfileet ja papuja

Tämän viikon ensimmäinen kala-ateria syötiin tänään. Kauppahallin kalatiskistä löytyi ahvenfileitä. Ne ovat kalojen parhaimmistoa. Takuuvarmaa kalaruokaa jokaiseen makuun. Valmiit fileet on helppo valmistaa ateriaksi. Torilta nappasin papuja, tuoreita ja vastapoimittuja. Niistä lisäke fileille. Ilman salaattia meillä ei enää osata syödäkkään, sitä siis myös.

Ahvenfileet paneroituina paistettuina

ahvenfileitä
Leivitykseen
korppujauhoja
vehnäjauhoja
suolaa, valkopippuria
kananmunaa + vettä
paistamiseen voita

Sekoita kananmunaan vesitilkka laakealle lautaselle. Sekoita leivityksen kuivat aineet keskenään. Kasta fileet kananmunassa ja leivitä ne sen jälkeen korppujauho- ja vehnäjauhoseoksessa. Paista fileet voissa muutama minuutti.

Valkosipulipavut

Perkkaa pavuista kannat pois, huuhdo ja ryöppää suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia.
Valuta pavut. Pilko kaksi valkosipulinkynttä ja kuullota voissa pannulla hetki, älä pidä lieden lämpöä liian korkealla . Lisää pavut kuullottele niitä hetkisen ja jätä jälkilämpöön liedelle, kunnes ruoka nostetaan pöytään.

Salaatti, pehmeää lehtisalaattia, rucolaa, kesäkurpitsaa, tomaattia. Kastikkeena valkosipulilla maustettu öljy-balsamicokastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.