tiistai 4. elokuuta 2009

Halloumi-juustosalaatti

Kesällä maistuvat salaatit, varsinkin terassilla syötynä. Joka ilta ja viikonloppuisin istumme terassipöydän ääressä ruokaillen ja nauttien kesäillan alkamisesta. Tänään syötiin salaattiateria.

Halloumisalaatti

rapeaa jäävuorisalaattia
pehmeää lehtisalaattia
punasipulia silputtuna
punaista paprikaa
kurkkua
kirsikkatomaatteja
kivettömiä oliiveja pilkottuna
halloum-juustoa
Kastike
neitsytoliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
appelsiinimarmeladia



Pilko salaatit ja levitä laakealle vadille. Silppua punasipuli, suikaloi paprika ja viipaloi kurkku. Levitä ne salaatille. Sekoita kastikeainekset sileäksi kastikkeeksi ja liruta kastike salaatille sekoittaen kevyesti.
Viipaloi halloumi ja paista kevyesti pannulla öljytilkassa. Asettele halloumi salaatille. Puolita kirsikkatomaatit ja pilko vihreät oliivit. Ripottele ne salaatin pinnalle. Salaatin seuraksi paahdoin maalaisleipäviipaleet. Kastikkeen appelsiinimarmeladin kirpeä makeus sopii erinomaisesti halloumille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.