perjantai 14. elokuuta 2009

Broileria siiderissä

Taas piti oikein etsimällä etsiä broileritiskistä maustamatonta fileleikettä. Löytyi lopultakin. Olen aikaisemminkin tehnyt tätä siideribroileria. Muistin sen maukkaaksi, enkä erehtynyt. Hyvää oli edelleenkin. Lisukkeeksi kypsensin uunissa bataattikuutiot. Hieman makeina ne sopivat hyvin tämän broilerin seuraksi.

Siideribroileri

4 broilerin fileleikettä
öljyä
suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria
2,5 dl siideriä
1,5 dl ruokakermaa
noin 70 g sinihomejuustoa

Ruskista broilerifileet kevyesti öljyssä. Mausta. Lisää siideri, keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puolisen tuntia, kunnes broileri on kypsää.
Lisää kerma ja juusto murusina. Anna kiehua ilman kantta, kunnes juusto sulaa ja kastike sakenee.

Bataattia uunissa
Kuori ja kuutioi bataatti. Laita uunivuokaan, pirskottele mukaan oliiviöljyä ja silppua sekaan kesäsipulia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita. Kypsennä 200-asteessa noin puolisen tuntia.

7 kommenttia:

  1. nam! voisikin joskus kokeilla♥

    VastaaPoista
  2. Ja taas löytyi testaamisen arvoinen resepti! : ) Käytitkö muuten minkälaista siideriä tuohon ruokaan, kuivaa vai makeaa?

    VastaaPoista
  3. Canelia,
    Käytin makeahkoa omenasiideriä peltipurkista.

    VastaaPoista
  4. Minua ärsyttää myös suunnattomasti kun lähi-Prismasta ei tahdo löytyä marinoimatonta broileria.

    VastaaPoista
  5. Kaisa,
    Sitä saa kyllä todella etsiä, sama juttu on muidenkin lihojen kohdalla.
    Minulle ei ole selvinnyt se, mikä tähän marinointiin pakottaa, en usko että ainakaan kuluttajat

    VastaaPoista
  6. Ok, kiitos vastauksesta! Tätä ohjetta taidankin käyttää heti seuraavalla kerralla, kun tekee mieli kokkailla broiskuruokaa. : )

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.