Taas piti oikein etsimällä etsiä broileritiskistä maustamatonta fileleikettä. Löytyi lopultakin. Olen aikaisemminkin tehnyt tätä siideribroileria. Muistin sen maukkaaksi, enkä erehtynyt. Hyvää oli edelleenkin. Lisukkeeksi kypsensin uunissa bataattikuutiot. Hieman makeina ne sopivat hyvin tämän broilerin seuraksi.
Siideribroileri
4 broilerin fileleikettä
öljyä
suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria
2,5 dl siideriä
1,5 dl ruokakermaa
noin 70 g sinihomejuustoa
Ruskista broilerifileet kevyesti öljyssä. Mausta. Lisää siideri, keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puolisen tuntia, kunnes broileri on kypsää.
Lisää kerma ja juusto murusina. Anna kiehua ilman kantta, kunnes juusto sulaa ja kastike sakenee.
Bataattia uunissa
Kuori ja kuutioi bataatti. Laita uunivuokaan, pirskottele mukaan oliiviöljyä ja silppua sekaan kesäsipulia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita. Kypsennä 200-asteessa noin puolisen tuntia.
perjantai 14. elokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
nam! voisikin joskus kokeilla♥
VastaaPoistakannattaa kokeilla
VastaaPoistaJa taas löytyi testaamisen arvoinen resepti! : ) Käytitkö muuten minkälaista siideriä tuohon ruokaan, kuivaa vai makeaa?
VastaaPoistaCanelia,
VastaaPoistaKäytin makeahkoa omenasiideriä peltipurkista.
Minua ärsyttää myös suunnattomasti kun lähi-Prismasta ei tahdo löytyä marinoimatonta broileria.
VastaaPoistaKaisa,
VastaaPoistaSitä saa kyllä todella etsiä, sama juttu on muidenkin lihojen kohdalla.
Minulle ei ole selvinnyt se, mikä tähän marinointiin pakottaa, en usko että ainakaan kuluttajat
Ok, kiitos vastauksesta! Tätä ohjetta taidankin käyttää heti seuraavalla kerralla, kun tekee mieli kokkailla broiskuruokaa. : )
VastaaPoista