Käytän ruususuolaa yleensä kaikkeen ruokaan. Se on hieman "miedompaa" kuin se perinteinen valkoinen hienojakoinen suola. Ruususuola maistuu myös paremmalta, pehmeämmältä, suolallakin on makunsa. Eikä sen tehtävä ole suolata, vaan antaa makua ruokaan.
Kasvisvuoka
400 g varhaiskaalta2 porkkanaa
2 perunaa
2 kesäsipulia
1/2 prk Creme Bonjour Italian yrtit juustoa
2 dl maitoa
ruususuolaa, mustapippuria
1/2 isosta punaisesta paprikasta
juustoraastetta
Suikaloi varhaiskaali ja keitä sitä muutaman minuutin ajan suolatussa vedessä. Pilko kesäsipulit + vartta ja kuullota rypsiöljyssä hetki. Listi porkkanant penneiksi ja nostele pannulle hetkeksi.Pese perunat hyvin, puolita pituussuuntaan ja viipaloi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta voideltuun uunivuokaan.
Sekoita tuorejuusto ja maito, lisää sekaan 1-2 tl ruususuolaa ja mustapippuria ripaus. Kaada seos vuokaan kasvisten joukkoon. Huuhtele ja poista paprikasta siemenet. Halkaise ja suikaloi puolikas. Asettele suikaleet vuoan pinnalle ja ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä uunin keskitasossa 175-asteessa noin 50 minuuttia.

Kuulostaa hyvältä! Varhaiskaali on niin hyvää että sitä voisi syödä raakanakin vaikka kuinka paljon :)
VastaaPoistaKaisa,
VastaaPoistaTämä oli vähän erilainen, mutta hyvää oli. Teen vastakin.