torstai 30. heinäkuuta 2009

Kasvisvuoka

Kasviksista taas maukasta ruokaa helposti ja aina onnistuen. Näiden kohdalla ei voi erehtyä ellei sekoa laskuista ja laita liikaa suolaa ruokaan. Kasviksethan tarvitsevat suolaa vähemmän kuin liharuuat. Vanha sääntö on, että parempi vähän kuin liikaa. Lisätä voi aina, mutta pois et voi ottaa.
Käytän ruususuolaa yleensä kaikkeen ruokaan. Se on hieman "miedompaa" kuin se perinteinen valkoinen hienojakoinen suola. Ruususuola maistuu myös paremmalta, pehmeämmältä, suolallakin on makunsa. Eikä sen tehtävä ole suolata, vaan antaa makua ruokaan.

Kasvisvuoka

400 g varhaiskaalta
2 porkkanaa
2 perunaa
2 kesäsipulia
1/2 prk Creme Bonjour Italian yrtit juustoa
2 dl maitoa
ruususuolaa, mustapippuria
1/2 isosta punaisesta paprikasta
juustoraastetta






Suikaloi varhaiskaali ja keitä sitä muutaman minuutin ajan suolatussa vedessä. Pilko kesäsipulit + vartta ja kuullota rypsiöljyssä hetki. Listi porkkanant penneiksi ja nostele pannulle hetkeksi.
Pese perunat hyvin, puolita pituussuuntaan ja viipaloi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta voideltuun uunivuokaan.
Sekoita tuorejuusto ja maito, lisää sekaan 1-2 tl ruususuolaa ja mustapippuria ripaus. Kaada seos vuokaan kasvisten joukkoon. Huuhtele ja poista paprikasta siemenet. Halkaise ja suikaloi puolikas. Asettele suikaleet vuoan pinnalle ja ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä uunin keskitasossa 175-asteessa noin 50 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Varhaiskaali on niin hyvää että sitä voisi syödä raakanakin vaikka kuinka paljon :)

    VastaaPoista
  2. Kaisa,
    Tämä oli vähän erilainen, mutta hyvää oli. Teen vastakin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.