Olin tarttumassa broilerijauhelihapakettiin, kun huomasin vieressä kalkkunasta jauhettua. Tämä on ensimmäinen kerta, kun valmistan kalkkunapyöryköitä. Niiden kera sopii sekä riisi että pasta. Äänestyksen jälkeen pasta voitti, mukana oli korkea-arvoinen pienten poikien raati.
Siispä taikinan tekoon. Mukavuussyistä paistoin pyörykät uunissa ja se kannatti. Uunipaisto on huomattavasti lempeämpi tapa kypsentää kalkkunaa. Ohjeen syntymiseen vaikuttivat jääkaapin ja kuivakaapin sisällöt. Mittayksiköt ovat ohjeellisia, mutta sopivia kuitenkin.
Kalkkunapyörykät
800 g kalkkunan jauhelihaa
1 kananmuna
1/2 prk ricottajuustoa
vajaa desi korppujauhoja
3 tl suolaa
sopivasti mustapippuria, chilijauhetta
Sekoita ainekset keskenään käsin. Pyörittele pyöryköiksi ja asettele uunivuokaan. Paista vajaassa 200-asteessa noin puolisen tuntia.
Keitä pasta al denteksi. Valmista pastakastike kuullottamalla 2-3 valkosipulin silputtua kynttä öljyssä. Lisää pastan keitinvettä ja Floran paksua ruokakermaa 1 prk. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kiehua hieman kasaan. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon.
lauantai 25. heinäkuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvaa on, kiitos reseptista!
VastaaPoista