maanantai 27. heinäkuuta 2009

Lempeä luumutorttu

Torilta saa ennen sulkemisaikaa eurolla monenlaista hyvää. Nyt ostin kaksi litraa luumuja eurolla. Tietysti niitä syötiin sellaisenaan, mutta puolikkaasta leivoin suussasulavaa lempeää luumutorttua.
Kehuja sain muilta syöjiltä kovasti, joten en tätä arviota itse ole keksinyt. Kun kokeilette, tiedätte miten hyvää torttu on. Torttuun sopivat myös vadelmat ja mustikatkin ellei luumuja ole saatavilla.

Luumutorttu

Pohja
125 g margariinia
3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl appelsiinitäysmehua
Täytteeksi n 1 l luumuja
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin. Lisää appelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi. Kauli 30 sentin pyöryläksi. Nosta vuokaan ja hieman reunoille. Käytin irtopohjavuokaa.



Puolita luumut, poista kivet. Lado luumut torttupohjalle kupera puoli ylöspäin.
Muruseos
25 g margariinia, 1/2 dl vehnäjauhoja, 1/2 dl sokeria



Sekoita ainekset keskenään ja nostele luumujen päälle.
Kypsennä torttu 225-asteessa keskitasosa noin 20 minuuttia. Jos haluat, voit tarjota kermavaahtoa tai vaniljakastiketta Minä en tarjonnut kastiketta eikä sitä välttämättä tarvitakkaan.

4 kommenttia:

  1. Tämä luumutorttu näyttää aivan taivaalliselta! Varmasti ihanan makuistakin. Laitan muistiin niin kokeilen joku kerta itsekin, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Se sai syöjiltä kehuja. Siinä pohjataikinassa ei ole kananmunaa, joten pohja on ohuenakin mehevä. Luumuthan ovat pehmeänmakuisia

    VastaaPoista
  3. Nälkä, halmi ettei voi syödä ettei liho.

    VastaaPoista
  4. Teenpä omenoilla synttäreilleni.
    Kiitti vinkistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.