torstai 23. heinäkuuta 2009

Fetajuustosalaatti

Kesänkevyttä ovat ateriasta käyvät ruokaisat salaatit. Olen tykästynyt roomansalaattiin. Se on vähän tanakkalehtisempi kuin pehmeälehtinen ruukkusalaatti. Sen maku on täyteläisen maistuva, sopii mielestäni hyvin fetajuuston seuraan.

Tänään oli mukava poiketa taas torilla notkuvien kasvis- ja vihannespöytien äärelle. Illalliseksi valmistin ruokaisan fetasalaatin, sen seuraksi Rostenin Crusta moniviljabaquettea. Juomaksi Sinerbrychoffin Nikolai - tumma lagerolut, joka sopikin hyvin tämän salaatin makuihin.








Fetasalaatti


Roomansalaattia, kesäsipulia runsaasti, kurkkua, retiisiä, tomaattia, kivettömiä oliiveja, fetajuustoa.
Huuhtele ja kuivaa salaatti. Suikaloi ja levitä laakealle salaattivadille. Huuhtele ja pilko kesäsipulit pienehköksi, pilko myös varsia, myös vihreää vartta mukaan. Pilko kurkkua puolikasviipaleiksi. Ripottele sipulisilppu ja kurkkuviipaleet salaatille.

Kastike, 2/3 neitsytoliiviöljyä, 1/3 vaaleaa balsamicoa, mustapippuria, sokeria ja suolaa.
Vispaa kastike sakenevaksi ja sekoita vihreiden salaattiaineksien joukkoon.

Viipaloi retiisit, puolita isot kivettömät oliivit, lohko tomaatit ja ripottele ne salaatille.
Kuutioi fetajuusto, esim Apetina 8%, ja ripottele salaatille. Anna salaatin vetäytyä noin tunti ennen ruokailua. Nauti.


Salaattiohjeessa ei ole ainesmääriä. Syöjien lukumäärä ratkaisee raaka-aineiden määrät.
Kastikkeen määrässä ei kannata pihtailla, roomansalaatti vaatii kastiketta hieman enemmän kuin pehmeälehtiset salaatit.
Jälkiruuaksi ostin torilta kirsikoita. Ne sopivatkin hyvin aterian päätteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.