Olen innostunut tuohon painon alla foliossa kypsentämiseen. Sunnuntaina valmistin hitaasti kypsyttäen itsemarinoidut broilerifileet. Totta se on, että kylmällä kasarilla aloitettu kypsytys matalalla lämmöllä saa aikaan mehukkaan lopputuloksen. Kasarin huuhdeliemestä syntyi loistava kastike. Keitin täysjyväspagettia ja joukkoon höyläsin uusista porkkanoista soiroja, jotka sopivatkin yllättävän hyvin spagetin mukaan.
Broilerifileepihvit spagetilla
broilerin rintafileitä
marinadi:
oliiviöljyä, dijonsinappia, chilipippuria jauheena, mustapippuria, suolaa
Kieritä fileet marinaadiin kauttaaltaan.Aseta fileet kylmään kasariin.peitä tiukasti foliolla. Aseta päälle kulho, jossa on esim kiviä painona. Kypsennä liedellä levyn teho on asteikon puolivälissä.
Käännä filee noin 15. minuutin kypsennyksen jälkeen ja jatka toiset 15 minuuttia. Huuhtele ja siivilöi kasarin liemi kastikepohjaksi.
Lisää kastikepohjaan vettä ja suurusta maizenalla. Lopuksi tilkka kermaa. Tarkista maku.
Spagetin joukossa kypsyivät samalla porkkanasoirot.
tiistai 21. heinäkuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.