lauantai 28. huhtikuuta 2012

Parsaa, voisitruunakastike ja pepperonesalaatti - Kinuskikarpalot

Espanjalaiset parsat ovat tulleet kauppaan. Siispä tänään syötiin parsa-ateria voisitruunakastikkeella ja lisukkeeksi kokosin pehmeästä keräsalaatista ja pepperonesta salaatin.
Karpaloita löytyi vielä pakasteesta ja niistä syntyi jälkiruoka.

Parsaa voisitruunakastikkeella
Pepperonesalaatti
Katkaise parsan kova tyviosa pois. Kuori varsiosa.
Suikaloi pepperone. Huuhtele lehtisalaatti. Suikaloi osa lehtisalaatista ja sekoita mukaan kastike, neitsytoliiviöljyä ja puristettua sitruunamehua sekä ripaus sokeria. Lisää salaattiin pepperonet. Jätä annokseen pari iso lehteä, jonka päälle nostat salaatin.
Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 5 minuuttia. Käytin leveää kasaria, johon parsat sopivat vaaka-asennossa hyvin. Huuhtele kypsät parsat nopeasti kylmällä vedellä.
Valmista kastike. Sulata voi ja siivilöi pois hera. Mausta voisula sitruunan kuoriraasteella ja mehulla. Lisää mausteeksi ruususuolaa ja mustapippuria.
Kokoa annos. Siivilöin kastikkeen ja nostin sitruunaraasteen erikseen parsoille.

Karpalomaljat kinuskilla
Nosta jäiset karpalot maljoihin. Valmista hyytelö, 1 dl hyytelösokeria ja 1 1/2 dl vettä. Kiehauta 2 minuuttia. Kaada jäisille karpaloille ja anna hyytyä noin tunti. Levitä pinnalle kinuskikastiketta ja lopuksi kermavaahtoa.

2 kommenttia:

  1. Kaunis parsa-annos:) Parsaa on näkynyt viime aikoina monen monessa blogissa (myös omassani) ja se onkin hyvä ruoka-aines.Meillä täällä on tosi pitkä parsa-aika,mutta nyt ostin joku aika sitten parsaa pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
  2. Täällä on ollut parsaa jonkun aikaa, kenialaista ja perulaista. Päätin, että aloitan parsan vasta, kun saa eurooppalaista. Nyt oli espanjalaista parsaa ja ostin sitä.
    Meillä tykätään parsasta. Seuraavaksi kokeilen parsatortillaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.