Perinteinen, klassinen perunamuusi toimi päälisukkeena ja paahdoin uunissa porkkana- ja palsternakkalastuja.
Alkusalaattina oli raikas hunajameloni-raejuustosalaatti.
Suklaajuustokakkua nautittiin kahvin kera jälkiruokana.
8 karitsan paahtopaistia n 1,6 kg
8 kpl valkosipulinkynsiä
suolaa, mustapippuria, tuoretta timjamia
voita ja rypsiöljyä
2 dl punaviiniä
2 1/2 dl lihalientä vasikan fondista
Ota lihat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsentämistä. Poista kalvot. Tee jokaiseen paistipalaan pieni viilto ja upota hieman murskattu valkosipulin kynsi sinne. Hiero paisteihin suola ja mustapippuri.
Kuumenna pannulla voi/öljyseos, lisää pannulle tuoretta timjamia. Ruskista paistipalat molemmin puolin. Huuhtele pannun liemi talteen kastiketta varten.
Nosta paistipalat uunivuokaan. Lisää vuokaan punaviini ja lihaliemi. Lisää vielä tuoretta timjamia.
Siivilöi uunivuoan paistoliemi ja pannun huuhdeliemi kattilaan. Keitä hieman kasaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Suurusta kastike tummalla maizenalla.
Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen, perunamuusin ja juureslastujen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.