tiistai 17. huhtikuuta 2012

Silakkamurekepihvit salaatilla

Ajattelin tänään valmistaa haukimureketta, mutta kaupassa ei ollut haukea. Ostin sitten silakkafileitä. Ajatus oli valmistaa perinteiset silakkapihvit salaatilla, mutta käväisin Prokalan sivuilla ja huomasin silakkamurekepihvien ohjeen. Niinpä suunnitelmat vaihtuivat taas. Hyvät pihvit tulivatkin.
Salaatiksi valikoitui frisee-rucolasalaatti lisätilpehööreineen.  Raejuustosta tuli  mehukas kastike sekä pihveille että salaatille. Salaatissa on myös sen oma vinaigrettekastike.
Eilisestä oli jäänyt puolukkavispipuuroa ja se syötiin tänään jälkiruokana kermavaahdon kera.  

Silakkamurekepihvit
Vihreäsalaatti
Raejuustokastike

500g silakkafileitä
1 kpl keitettyä perunaa isohko
1 kpl keitettyä porkkanaa
2 munaa
3/4 dl kermaa ja 1/4 dl vettä
1 dl korppujauhoja
ripaus chilipaprikajauhetta
1 tl ruususuolaa
1 tl valkopippuria
2 tl kuivattua tilliä tai tuoretta 1 dl
Hienonna silakat esim monitoimikoneessa. Lisää keitetyt perunat ja porkkanat survottuna ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista massaa. Lisää seokseen munat, neste ja korppujauhot. Sekoita joukkoon mausteet ja anna makujen tasautua10 minuuttia.
Muotoile mureketaikinasta pihvejä vedellä kostetuin käsin ja paista rasvassa miedolla lämmöllä ohukaispannussa molemminpuolin  kullanruskeiksi.

Vihreä salaatti ja raejuustokastike
Salaatissa,  friseesalaattia, rucolaa, suikaloituna kesäkurpitsaa ja kurkkua, renkaina punaista suippopaprikaa. Kastike neitsytoliiviöljyä, sitruunanmehua, suolaa ja valkopippurirouhetta.
Kastikkeessa, raejuustoa, chilipaprikajauhetta, rouhittua mustapippuria ja päällä persiljasilppua.
 Silakkamurekepihvit juuri paistettuna
Saakoon puolukkavispipuurokin oman kuvansa viimeisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.