Savulohiperunasalaatti 2-3 annosta
500 g savulohta
rypsiöljyä
pala purjoa renkaina, valkosipulinkynsi murskeena, tilliä kuivattua tai tuoretta
4 perunaa
3 kananmunaa
friseesalaattia
pala kurkkua viipaleina
terttutomaattia
salaatinkastike: neitsytoliiviöljyä, vaaleaa balsamicoa, viher/rosepippuria rouhittuna, suolaa
ruohosipulia
kurkkupikkelsiä
Kuori ja viipaloi perunat. Keitä kypsiksi. Kuullota rypsiöljyssä purjosipulirenkaat ja valkosipulimurske. Lisää perunaviipaleet ja mausta tillillä. Kuullota muutama minuutti.
Sekoita huuhdeltu ja revitty friseesalaatti ja kurkkuviipaleet. Lisää kastike kevyesti sekoittaen. Nosta salaatti annoslautasille. Viipaloi salaatille tomaattia. Keitä kananmunat ja levitä salaatille.
Nostele annoslautasen keskiöön perunasalaatti. Revi savulohi salaatille. Ripottele salaatille silputtua ruohosipulia ja lopuksi kurkkupikkelsiä.
Muistin, että Makuja ohjelmassa perunasalaatille lisättiin pannulle kapriksia. Niitä minulla ei ollut..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.