maanantai 9. huhtikuuta 2012

Mämmimascarbonetrifle - Karitsaa riisillä

Tänään oli mämmiä tuttuun tapaan viimeisen pääsiäispyhän jälkiruokana, mutta ei kovin tavanomaiseen tapaan tarjottuna.
Loput karitsan paahtopaistista tarjosin vasikanfondissa kypsyneellä riisipedillä.
Tykästyin karitsan lihaan, joten se pääsee useammin ruokapöydällemme. Lammastagine on jo mielessä, mutta antaa muutaman viikon vierähtää.

Mämmimascarponetrifle 

Mämmi on pääsiäisajan jälkiruoka, jota on tarjottu samalla tavalla kai mämmin olemassaoloajan.
Tänään sain päähänpiston, jonka myös toteutin. Hyvinhän mämmi maistui näinkin.
Notkistin mascarbonen kermalla vaahtomaiseksi, jos haluat voit lisätä sokeria. Lusikoin annosmaljojen pohjalle mämmiä, päälle mascarponevaahtoa, seuraavaksi ananaspaloja. Käytin purkkiananasta, joten lisäsin myös mehua. Sen jälkeen mämmiä, mascarponea, ananasta ja mehua. 
Ensi vuonna taas nautitaan mämmiä ehkäpä tällä tavalla.

                                                           Karitsanpaahtopaistia riisipedillä
Höyrytettyä parsakaalia 

Loput paahtopaistista syötiin tänään. Kypsytin lisukkeeksi riisiä vasikkafondissa. Riisi sopi erittäin hyvin paistifileille. Kuullotin ensin riisin voissa, lisäsin kiehuvan vasikkafondin  ja annoin riisin kypsyä kiehuen ilman kantta. Riisistä tuli risottomainen. Höyrytin parsakaalia. Lisäksi salaattia hunajamelonilla.
Paahtopaistin kypsentämisohje löytyy täältä pari postausta alempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.