sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ossobuco ohrarisotolla

Ostin mehevät pihvisonnin ossobucot. Nauratti, kun avasin lihakääröä kotona. Pihvisonni kuulosti ronskilta, mutta ei se mitään, haudutettuna liha oli hajoavan mureaa ja mehukasta. Maustoin aika tuhdisti, tuhtiin lihaan sopii reipas maustaminen. Lisukkeeksi kypsensin ohrahelmiä. Helmet kuulostavat taas kovin hempeiltä pihvisonnin rinnalla. Eivät olleet hempeitä, vaan parempi kotimainen valinta  ulkolaiselle riisille.
Pakkauksessa kerrotaan, että ohrahelmen hiilidioksidipäästövaikutus on vähäinen. Laskentatavassa on huomioitu kaikki vaikutukset viljelystä valmistuksen kautta kaupan varastoon saakka. 
Taidanpa siirtyä riisistä ohrahelmiin. Kokeilen joskus, syntyykö helmistä puuroa.

Ossobuco ohrahelmirisotolla
Haudutin ossobucon taginepadassa liedellä. Ensin aloitettiin näin.
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
Sekoita vehnäjauhoihin mustapippuria ja kierittele ossobucot jauhoissa.
Ruskista ne kevyesti rypsiöljyvoiseksessa ja nosta pataan.
Kuullota rypsiöljyssä porkkanarenkaat, sipulilohkot, valkosipuliviipaleet, silputtu chilipalko, kasvisuikaleet (pakaste). Lisää kasvikset pataan. Kiehauta lihaliemi ja kaada pataan. Lihalientä saa olla sen verran, että se melkein peittää ossobucot.  Hauduta miedolla lämmöllä noin kaksi tuntia. 
Ohrarisotto
Kuullota ohrahelmiä kuumassa rypsiöljyssä hetki. Lisää kasvisliemi ja kypsytä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Perinteinen salaatti, salaattisekoitusta, kurkkua, kevätsipulia, tomaattia ja auringonkukansiemeniä + vinaigrettekastike, sopi tähän liharuokaan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.