Leipäni oli vaaleaa sekaleipää, toinen pala näytti olevan Vaasan täysjyväleipää.
Leipävanukas
8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää viipaleina
2,5 dl omenasosetta
2,5 dl omenasosetta
Munamaito
2,5 dl rasvatonta maitoa
2,5 dl kermaa
1 muna
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl kermaa
1 muna
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
pinnalle
pinnalle
karpaloita ja voita
Leikkaa leivistä reunat pois, ne säilytetään ja laitetaan viimeiseksi kerrokseksi.
Leikkaa leivistä reunat pois, ne säilytetään ja laitetaan viimeiseksi kerrokseksi.
Sekoita munamaito. Kasta leipäviipaleet munamaitoon ja lado voideltuun uunivuokaan pohjalle. Lisää kerros omenasosetta. Jälleen leipäviipaleet ja omenasose. Lopuksi ryhmittele pinnalle kostutetut leivän reunat. Kaada vuokaan jäljelle jäänyt munamaito.
Nostele pinnalle muutama voinokare ja ripottele kourallinen karpaloita tai muita marjoja.
Kypsennä 150-asteessa noin 30-40 minuuttia.
Leipävanukas on sellainen jälkkäri,jonka muistan lapsuudestani,ja pidin siitä tosi paljon! Sen jälkeen en ole tainnut sitä syödä,mutta makumuistot tulivat nyt tässä esille:)
VastaaPoistaLeipävanukasta en ole tehnyt moneen vuoteen. Se palautui mieleeni, kun pyörittelin noita leipäviipaleita miettien mitä niistä saisi tehtyä.
VastaaPoista