lauantai 21. huhtikuuta 2012

Mehevä omenakakku

Tänään kuorrutin eilen leipomani omenakakun. Ja tänään se myös syötiin viimeistä murua myöten.

Mehevä omenakakku

150 g margariinia  (voita saa myös käyttää)
2 dl ruokokidesokeria
2 tl kanelia
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl omenasosetta
1 dl kermaa
Pinnalle
3 dl kaakaotomusokeria
1 tl kanelia
2 rkl omenamehua
yksi omena kuorittuna ja viipaloituna
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen sekä lisää omenasose ja kerma.
Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 150-asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti.
Anna jäähtyä 5 minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Sekoita kuorrutteen kaakaotomusokeri, kaneli  ja omenamehu keskenään tasaiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna sen valua reunoille.
Kiehauta omenaviipaleet vesitilkassa, johon on puristettu appelsiinimehua ja ripautettu hieman sokeria. Anna jäähtyä ja nostele omenaviipaleet kakun pinnalle.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.