Mehevä omenakakku
150 g margariinia (voita saa myös käyttää)
2 dl ruokokidesokeria
2 tl kanelia
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl omenasosetta
1 dl kermaa
Pinnalle
3 dl kaakaotomusokeria
1 tl kanelia
2 rkl omenamehua
yksi omena kuorittuna ja viipaloituna
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen sekä lisää omenasose ja kerma.
Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 150-asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti.
Anna jäähtyä 5 minuuttia ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Sekoita kuorrutteen kaakaotomusokeri, kaneli ja omenamehu keskenään tasaiseksi. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna sen valua reunoille.
Kiehauta omenaviipaleet vesitilkassa, johon on puristettu appelsiinimehua ja ripautettu hieman sokeria. Anna jäähtyä ja nostele omenaviipaleet kakun pinnalle.
Tosiaankin mehevän näköinen,nami!
VastaaPoistaon tosiaan hyvännäköinen!!
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaMehevää ja hyvää oli.
Mausteinen Manteli,
Kiitos. Näppärä tehdä myös.
Herkullisen näköinen!
VastaaPoista