maanantai 2. huhtikuuta 2012

Keittiön pienet apuvälineet

Tässä postauksessa en valmista ruokaa, vaan kerron pienistä ja näppäristä ruuanlaiton apuvälineistä.  Ilman näitä pikkuvempaimia en enää tulisi toimeen.
Jokin aika sitten posti kantoi minulle pienen lahjapaketin. Sieltä löytyivät  iloisen vihreät huopaiset pannunaluset.
Pehmeää, pestävää, selkeää ja kevyttä. Kiirehdin heti kurkkaamaan Pia Wallenin nettisivuille. Sieltä löytyikin monta kotiini sopivaa tavaraa. Kannattaa katsoa. Suomeksi voit tilata Sisustuksen Koodista, heillä on näiden tuotteiden jälleenmyynti. 

Ostin jokin aika sitten Fiskarsin sitruspusertimen. Tässä on tuotesuunnittelu kohdannut käytännön tarpeen.  Helppo käyttää ja puhdistaa. Samoin uudet lastat, joita ostin samalla, ovat käytössä erinomaisia. Muitakin tämän sarjan tuotteita kotiutuu meille vähitellen. Pidän myös värityksestä, oranssi on sopivan pirteä mustan rinnalla.

Tämä munaleikkuri on Ikeasta. Arvaatte varmaan, että se maksaa vain muutaman euron. On todella koko rahan arvoinen. Leikkurilla lohkon tai viipaloin munat. Tukeva ja näkyvä kapistus.
 Enää en tulisi toimeen ilman spagettimittaa. Joskus arvioin näppituntumalla ja aina kypsyi joko liikaa tai liian vähän. Nyt JosephJoseph spagettimitta kertoo oikean määrän yhdelle, kahdelle tai useammalle syöjälle.
Olen erittäin huono purkkien avaamisessa. Joku oli huomannut tuon seikan ja sain muutama vuosi sitten joululahjaksi  pari purkinavaajaa. Ja johan onnistuu. Plussaa on myös se, että nämä löytyvät värikkäinä laatikon sopukoistakin.
Olisi mukava kuulla sinunkin pienistä ja tärkeistä keittiön apuvälineistä, joita ilman et onnistu kokkaamaan.
Aina ei tarvita sähköllä pyöriviä ja surisevia vempaimia, pieni ja yksinkertainenkin voi olla tehokas.

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Tämmöisen samantapaisen voisi monikin varmaan tehdä, omista lempparivälineistään:)

  VastaaPoista
 2. Kiva idea! Sinulla on juuri sellaisia välineitä, joita minulla ei ole.
  Noita purkinavaajia olen jo sillä silmällä vähän hypistellyt, että voisivat olla käteviä. Sitruspuristimet ovat järkiään olleet ei-kivoja käytössä, mutta tuollaiseen en ole vielä törmännyt. Toistaiseksi olen siirtynyt käyttämään vain käsiäni;)

  VastaaPoista
 3. Kivan näköiset apulaiset. Minäkin olen jo pari-kolme vuotta ostellut "apulaisia" sillä käsivoimat alkaa vähitellen heiketä, iän myötä.
  Valkosipulimurskain on mennyt pari kertaa metsään ja sellainen on nyt hakusessa?
  Nimenomaan sellainen, että käsivoimaa ei paljon tarvitsisi murskatessa..

  VastaaPoista
 4. Minulla on melko vähän noita apulaisia - liian vähän.... se on merkillinen juttu, kuinka voi pienillä asioilla helpottaa tai niiden puuttumisella vaikeuttaa elämäänsä:D Pienet apulaiset eivät ole varmaan kustannuskysymys vaan jonkinlainen sokea piste täytyy olla, kun ei niiden puuttumista huomaa. Kiva postaus mununin mielestäni!

  VastaaPoista
 5. Campasimpukka,
  Lä'hetä linkki , kun postaat , käyn katsomassa ja saamassa lisävirikkeitä

  Katriina,
  Purkinavaajat ovat ehdottomia, varsinkin se ensimmäinen kerta vaatii apuvälineet.
  Siruspuristin on loistava, ei jää mehua vain kuoret jäljelle.

  Anna,
  Olen hylännyt valkosipulipuristimen ja usein raastan valkosipulikynnen tai murskaan veitsen lappeella ja hienonnan.

  marke,
  Pienet ja tärkeät vempaimet auttavat ihmeesi, ovat heti käyttövalmiina eikä niitä tarvitse kasata eikä purkaa. Helppoa.

  VastaaPoista
 6. Hauska idea!
  Minä rakastan salaattilinkoa. Meillä tehdään muutaman kerran viikossa iso annos vihersalaattia jota sitten syödään pari päivää ruuan lisukkeena. Lingotut salaatinlehdet pysyvät jääkaapissa ihanan rapsakoina, eivätkä vetistä koko salaattia pilalle.

  VastaaPoista
 7. Kaisa,
  Jokin aika sitten esittelin muutaman euron salaattilinkoni, se on tosiaan oiva kapistus. Käytän sitä lähes päivittäin.

  VastaaPoista
 8. silikonikansi suurin koko on ihan ehdoton. Se sopii kaikenkokoisiin kattiloihin, paistinpannuihin, uunivuokiin (on uuninkestävä). Suurin koko ei haittaa vaikka käyttää pienempiin astiohin. Se vetää höyryn kanssa jonkinlaisen alipaineen kattilaan ja sulkee tiiviisti. Ei kolise eikä rämise, konepestävä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.