tiistai 3. huhtikuuta 2012

Punajuuripihvit ja omenatsatsiki

Sattumalta luin Eevasta herkullisesta punajuuresta. Pitkästä aikaa pitäisi valmistaa siitä jotain. Pihviohje jäi kytemään mieleeni ja tänään sen toteutin. Kastikkeena tai lisukkeena toimi hyvin omenatsatsiki. Tätä tsatsikia voi käyttää myös kana- ja possuruokien lisänä.

Punajuuripihvit
Omenatsatsiki
3-4  (400g) isohkoa punajuurta
suolaa
1 pieni sipuli
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl maitoa
1 muna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
paprikaa jauheena
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Keitä punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä ja kuori. Raasta punajuuret ja sipuli karkeaksi raasteeksi.
Sekoita kaurahiutaleet, maito, kananmuna ja mausteet tasaiseksi. Anna vetäytyä15 minuuttia. Yhdistä raaste ja hiutaleseos. Sekoita tasaiseksi. Muotoile pihveiksi ja paista keskilämmöllä voi/rypsiöljyssä.
Omenatsatsiki
2 keskikokoista omenaa
1 valkosipulinkynsi
2 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria ja paprikaa
Kuori omenat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Raasta mukaan valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja mausta. Anna tasaantua hetki ennen tarjoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.