sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Mozzarellauunilohi - Aprikoositaatelirahka

Viikonloppuna oli kalaa, tarkemmin kirjolohta. Koska ruokailijoita oli sen verran paljon, valitsin kirjolohifileet, jotka kypsensin uunissa. Lisukkeina perunasosetta, höyrytettyä parsaa ja salaattia.
Jälkiruokana aprikoositaatelirahkaa.
Annoksina en ehtinyt kuvaamaan pääruokaa, joten vasta uunista tulleena uunilohifileet saivat kelvata kuvaan.  

Mozzarellauunilohi

3 kpl kirjolohifileitä n 1 kg
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl vaaleaa balsamicoa
 3 tl ruususuolaa
mustapippuria rouhittuna
2 palloa mozzarellajuustoa
tuoretta basilikaa
Pyyhi ja poista fileistä mahdollinen evärasva. Laita fileet uunipellille. Sekoita oliiviöljyyn balsamico ja sivele seos lohifileiden pintaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa loheen 2-3 sentin välein viiltoja nahkaan saakka. Viipaloi mozzarellat ja aseta viipaleet viiltoihin. Laita viiltoihin ja pinnalle basilikan lehtiä
Kypsennä 200-asteisessa uunissa n 15-20 minuuttia.
Tarjoa perunasoseen, parsakaalin ja salaatin kera.

Aprikoositaatelirahka
 
1 ps kuivattuja aprikooseja
kourallinen kuivattua taatelimurskaa
2 rkl intiaanisokeria
1 prk maitorahkaa
1 1/2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
dominokeksimurua
Suikaloi aprikoosit. Laita kattilaan aprikoosisuikaleet, taatelimuru ja sokeri sekä vettä sen verran, että seos peittyy juuri ja juuri. Keitä kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kerma tasaiseksi ja makeuta vaniljasokerilla.
Kokoa annokset kerroksittain. Murenna pinnalle dominokeksiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.