Aasialainen lohi nuudeleilla
Vihreä salaatti
Lohen pinnalle on nostettu kastiketta
Lohi550 g merilohifilettä
merisuolaa, 1 tl mustapippuria, 2 tl maustesekoitusta currya, juustokuminaa, timjamia
neitsytoliiviöljyä
Leikkaa filee neljään osaan. Viillä nahkapuolelle kolme sentin syvyistä viiltoa. Mausta fileepalat. Levitä nahkapinnalle oliiviöljyä. Jätä fileet odottamaan leikkuulaudalle.
Kastike
1 pieni punasipuli lohkoina
1/2 punainen chili silputtuna
2 cm:n pala inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna
2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
1 1/2 limen mehut
1 1/2 rkl soijakastiketta
2 rkl neitsytoliiviöljyä
Laita ainekset tehosekoittajaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunivuokaan. Lisää kastikkeeseen oliiviöljy sekoittaen. Nosta vuokaan kastikkeen päälle lohifileet nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä 220-asteessa 18-20 minuuttia. Lohen nahka kypsyy erittäin rapeaksi on on syötävän hyvää.
Nuudelit
neitsytoliiviöljyä
3 kpl kevätsipulia varsineen
1 tl raastettua inkivääriä
1/2 punaista chiliä pilkottuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 tl sekoituksena currya, juustokuminaa, timjamia
3 rkl maissitärkkelystä
3 levyä nauhanuudeleita
tuoreita sokeriherneitä
Kuumenna öljy kasarissa. Lisää silputtu kevätsipuli, inkivääri, chili, mausteet ja valkosipulit. Kuullota hetken aikaa. Lisää maissitärkkelys ja sekoita hetki. Kaada kasariin kiehuva kasvisliemi. Lisää nuudelit ja sokeriherneet. Anna kypsyä noin 12 minuuttia.
Salaatti yksinkertaisesti vain friseetä, kurkkutikkuja, limemehua, sokeria ja neitsytoliiviöljyä.
Tuo on aivan superhyvää! Meillä on tehty jo useamman kerran ja aina vaan maistuu.
VastaaPoista