perjantai 27. huhtikuuta 2012

Aasialainen lohi nuudeleilla

Katselin pari päivää sitten Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat-ohjelmaa. Juuri sinä päivänä valmistettiin Aasialaista lohta. Innostuin  tästä ruuasta ja toteutin sen tänään kotikeittiössäni.  Salaatissa oikaisin hieman eli pyöräytin yksinkertaisen vihreän salaatin, mutta muutoin etenin ohjelman mukaisesti aika pitkälle muistinvaraisesti. Raaka-aineluettelon kirjasin ylös, mutta määrät ratkaisin itse annoskokojen mukaisiksi. Viismaustetta ei minulla ollut, joten  sekoitin oman mausteseoksen intialaisista mausteista.

Aasialainen lohi nuudeleilla
Vihreä salaatti
 Lohen pinnalle on nostettu kastiketta
Lohi
550 g merilohifilettä
merisuolaa, 1 tl mustapippuria, 2  tl  maustesekoitusta  currya, juustokuminaa, timjamia
neitsytoliiviöljyä
Leikkaa filee neljään osaan. Viillä nahkapuolelle kolme sentin syvyistä viiltoa. Mausta  fileepalat. Levitä nahkapinnalle oliiviöljyä. Jätä fileet odottamaan leikkuulaudalle.
Kastike
1 pieni punasipuli lohkoina
1/2 punainen chili silputtuna
2 cm:n pala inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna
2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
1 1/2 limen mehut
1 1/2 rkl soijakastiketta
2 rkl neitsytoliiviöljyä
Laita ainekset tehosekoittajaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunivuokaan. Lisää kastikkeeseen oliiviöljy sekoittaen. Nosta vuokaan kastikkeen päälle lohifileet nahkapuoli ylöspäin. Kypsennä 220-asteessa  18-20 minuuttia. Lohen nahka kypsyy erittäin rapeaksi on on syötävän  hyvää.
Nuudelit
neitsytoliiviöljyä

3 kpl kevätsipulia varsineen
1 tl raastettua inkivääriä
1/2 punaista chiliä pilkottuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 tl sekoituksena currya, juustokuminaa, timjamia
7 dl kasvislientä fondipalasta
3 rkl maissitärkkelystä
3 levyä nauhanuudeleita
tuoreita sokeriherneitä
Kuumenna öljy kasarissa. Lisää silputtu kevätsipuli, inkivääri, chili, mausteet ja valkosipulit. Kuullota hetken aikaa. Lisää maissitärkkelys ja sekoita hetki. Kaada kasariin kiehuva kasvisliemi. Lisää nuudelit ja sokeriherneet. Anna kypsyä noin 12 minuuttia.
Salaatti yksinkertaisesti vain friseetä, kurkkutikkuja, limemehua, sokeria ja neitsytoliiviöljyä.

1 kommentti:

  1. Tuo on aivan superhyvää! Meillä on tehty jo useamman kerran ja aina vaan maistuu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.