sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Jauhelihalasagne - Mustikat kaurahiutaleilla

Tänään kokeilin lasagneen Valion uutuutta Viola Mustaleima juustokeittoa. Se oli hyvää ja helppoa, ei maitokastikkeen keittämistä, vaan suoraan purkista lasagneen. Mustaleima antoi myös sopivan täyteläisen maun. Valitsin jauhelihan tomaattikastikkeeseen.
Mustikkajälkiruokaa lopuksi.


Jauhelihalasagne

11 lasagnelevyä
400 g naudan jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
1 tlk (390g) tomaattimurskaa
hieman vettä
suolaa, mustapippuria, paprikaa
1 tlk (5dl) Valion Viola Mustaleima juustokeittoa
Pinnalle emmentaljuustoraastetta
Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy pannulla, lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää mausteet. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi.  Hauduta kannen alla 5 minuuttia.
Voitele vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyt. Kaada jauhelihakastiketta ja juustokeittoa. Jatka samoin lasagnelevyt ja kastikkeet. Viimeisille lasagnelevyille päällimmäiseksi vain juustokeittoa. Lopuksi päälle juustoraastetta.
 Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia.

Mustikat kaurahiutaleilla
Näin syntyi tämä jälkkäri.
Paahda  kaurahiutaleita keskilämmöllä. Nosta kohmeiset mustikat annoskulhoihin. Nostele kuumat, paahtuneet kaurahiutaleet mustikoiden päälle, ripottele hieman fariinisokeria. Lusikoi päälle kreikkalaista jogurttia ja lopuksi fariinisokeria.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.