perjantai 1. huhtikuuta 2011

Hunajainen kalavuoka Mansikkahyytelö

Onneksi kalatiskille pitää ottaa vuoronumero, silloin on aikaa katsella valikoimaa. Suomalaista kalaa  kasvatettua siikaa, kuhaa, haukea, siinäkö ne olivat. Näin muistan olleen. Haukea oli jäljellä muutama filee. Valitsin isohkon haukifileen.  Ajattelin, että poistan kalapinseteillä ruodot, mutta se ei ollut hyvä idea, filee repeää. Jätin ruodot, ne lähtevät yllättävän hyvin kypsästä kalasta. Paloittelin fileen  vuokaruokaan sopiviksi  paloiksi. Villirucola sopii myös kalaruuan seuraksi, ostin sitä.  Ruskeat herkkusienet ovat aromikkaampia kuin vaaleat. Yleensä valitsen niitä niin nytkin.
Jääkaapissa oli pakastemansikoita jo sulaneina. Niistä syntyi mansikkahyytelö. Notkistin pinnalle ricotta juustoa. Se oli kuin kermavaahtoa, mutta ehdottomasti parempaa makean hyytelön päälle kuin kerma. 
Ricotta on herajuusto eli juuston valmistuksessa syntynyt ns ylimääräinen ravintorikas tuote.. Ricotassa on heraa, 0.6% suolaa, happamuudensäätöaineena sitruunahappo,  hapate ja rasvaa on 13,3 %.

Hunajainen kalavuoka

500g haukifilettä (muukin vaalea kala käy)
hienoa merisuolaa
valko/rosepippuria rouheena
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voisulaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 dl kermaa
150 g ruskeita herkkusieniä
Leikkaa haukifilee isohkoiksi kuutiopaloiksi. Laita palat voideltuun uunivuokaan. Mausta palat. Ripottele sekaan jauhot. Kaada mukaan voisula. Kypsennä kalaa 200-asteessa 15 minuuttia. Alenna uunin lämpö 175-asteeseen
Puhdista ja puolita herkkusienet. Liruta vuokaan hunaja, kaada mukaan kerma. Lisää pinnalle herkkusienet ja ripottele niille hieman suolaa. Kypsennä vuokaa 175-asteessa 20 minuuttia.
Lisukkeeksi keitin bataatti- ja perunalohkoja, kypsymisen jälkeen terästin niitä voisulalla.
Salaattina  sekoitettuna kesäkurpitsaa ja kurkkua sekä villirucolaa.


Mansikkahyytelö

Annostele pakastemansikat, voivat olla kohmeisiakin, annoskulhoihin. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan hyytelösokerista liemi, 1 dl hyytelösokeria ja 1 1/2 dl mansikkamehua vedellä laimennettuna. Kaada neste mansikoille ja jätä hyytymään. Notkista ricotta tilkalla rasvatonta maitoa vatkaa sileäksi ja mausta vaniljasokerilla. Nostele ricottaa hyytelölle. Nauti.

4 kommenttia:

  1. Nami, kalavuoka vaikuttaa lupaavalta. Täytyy kokeilla! Kiitos muutenkin monipuolisesta ruokablogista. Itse olen niin onneton keittiössä, että tarvitsen todellakin ideoita muualta kuin vain omasta päästäni.

    VastaaPoista
  2. Malou,
    Kiitos käynnistä. Mukava, jos olet saanut vinkkejä omaan keittiöösi.

    VastaaPoista
  3. Maketsu,
    Ja suuhunkin saa laittaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.