Perulainen mango maksoi euron kilo, joten niitä ostin kaksi yhteensä reilulla eurolla. Mangon paloittelemisessa en ole mikään mestari, mutta sain mangon palasiksi. Alkusalaattiin tai lisukesalaattiin lisäsin mangoa mukaan, mutta eniten sitä meni jälkiruokasalaattiin.
Omenainen possupata
600 g possunniskaa, lapa käy myös
paprikajauhetta, suolaa
4 kpl sipulia
2 kpl omenaa
paprikajauhetta, suolaa
4 kpl sipulia
2 kpl omenaa
kanelia
2 dl valkoviiniä
3 dl lihalientä fondista
3 dl lihalientä fondista
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl fariinisokeria
2 tl chilitahnaa
2 rkl fariinisokeria
2 tl chilitahnaa
kokonaisina musta- ja maustepippuria
1 tl timjamia
1 tl timjamia
Ota liha huoneenlämpöön ennen valmistamista. Leikkaa nahka pois ja paloittele liha isohkoiksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat ja mausta suolalla ja paprikalla. Kuori sipulit ja omenat. Lohko ja ruskista ne erikseen kevyesti. Lisää omenoille kanelia.
Laita korkeaan uunivuokaan kerroksittain lihaa (luun laitoin pohjalle), omena- ja sipulilohkoja. Kuumenna vesi+lihaliemifondi kiehuvaksi, lisää joukkoon valkoviini ja vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot. Sekoita joukkoon fariinisokeri, timjami, chilitahna ja pippurit. Kaada liemi uunivuokaan lihan, omenoiden ja sipulien päälle. Kypsennä 175-asteessa noin tunti.
Lisukkeena oli perunasosetta ja salaattia.
Laita korkeaan uunivuokaan kerroksittain lihaa (luun laitoin pohjalle), omena- ja sipulilohkoja. Kuumenna vesi+lihaliemifondi kiehuvaksi, lisää joukkoon valkoviini ja vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot. Sekoita joukkoon fariinisokeri, timjami, chilitahna ja pippurit. Kaada liemi uunivuokaan lihan, omenoiden ja sipulien päälle. Kypsennä 175-asteessa noin tunti.
Lisukkeena oli perunasosetta ja salaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.