torstai 21. huhtikuuta 2011

Aprikoositorttu

Pääsiäiseen sopii hyvin aprikoositorttu. Löysin hyvän ohjeen Kiloklubin sivuilta ja toteutin sen tänään.
Salaatteja syötiin tänään, savulohisalaattia,  raejuustosalaattia ja sini- ja valkohomejuustoille sopivaa päärynä-taatelisalaattia.

Aprikoositorttu
Pohja
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä voi/margariini ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.  Painele taikina voidellun irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille, halkaisija 22-24 cm. Käytin silikonivuokaa, jota ei tarvitse jauhottaa.
Täyte
1 tlk säilykeaprikooseja
1 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 rkl puristettua sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
1 kpl kananmunakeltuaista
1 kpl kananmunavalkuaista
Valuta aprikoosit hyvin. Asettele ne vuokaan taikinan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään maitorahka, perunajauhot, sokerit, sitruunamehu. Lisää mukaan kermavaahto. Vatkaa kevyesti keltuainen ja sekoita täytteeseen. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti täytteeseen.  Kaada täyte aprikoosien päälle vuokaan. Paista 175-asteessa noin tunti. Peitä pinta leivinpaperilla loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa.

3 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen torttu!

    VastaaPoista
  2. Kaunis, herkullisen näköinen torttu. Tekee mieli kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Tämä oli kevyen hyvää.

    annekatariina,
    Kannattaa, ei ole liian raskas eikä liian makea.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.