Pyöräytin oikein vanhanajan vuokakakun, ohjeen sain Tupulta, mutta toteutus oli oma versioni. Kakusta on helppo leikata sopiva määrä leivoksiksi, marjat tai hedelmät päälle ja tietysti kermavaahtonokareita. Koneita en avukseni ottanut, kaikki sujui käsipelillä nopeasti.
Siikafileet on paistettu voissa. Porkkanasuikaleet samoin muutaman minuutin ajan ja maustettu kuivatulla basilikalla. Bataattilastut ovat kypsyneet myös pannulla kolme-neljä minuuttia. Perunalohkot kypsennetty keittäen.
Vanhanajan vuokakakku leivospohjana
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
1 prk kermaviiliä
1 dl juoksevaa keiju-margariinia
2 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeria
1 prk kermaviiliä
1 dl juoksevaa keiju-margariinia
2 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
-
sokeroitua vettä
mansikoita
kermaa vaahdotettuna
mansikoita
kermaa vaahdotettuna
Sekoita vispilällä munat ja sokeri. Lisää joukkoon kermaviili ja juokseva margariini lusikalla sekoittaen. Sekoita jauhoihin vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos lusikalla sekoittaen muna-rasvaseokseen. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Paista 175-asteessa 35 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa leivospohjapalat. Kostuta sokerivedellä. Nostele pinnalle pilkottuja mansikoita. Käytin pakastemansikoita nyt, kun niitä on vielä pakasteessa. Vatkaa sokerilla maustettu kerma vaahdoksi.
Nostele leivoksille kermavaahtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.