Yleensä ostan Herkun leipätiskistä leipää, niin nytkin. Katselin leipätiskiä, maalaisleipä näytti herkulliselta. Huomasin Ranska-merkinnän ja kysäisin, että onko suomalaista leipää. Ei, meillä ei ole suomalaista, vastattiin. Ranskasta tulevat puolivalmiina, esipaistettuna pakasteena. Pakastetut leivät Stockan Herkku paistaa valmiiksi. Eikö Suomesta saa maalisleipää. Ei kuulema, asiakkaat haluavat juuri ranskalaista leipää. No ostin leivän, hyvää se oli. Mutta hieman ihmetytti, että suomalaiset leivät olivat muovipusseissa myyntikaukaloissa ja vastapaistetut Ranskasta tulleet tiskissä.
Punajuuririsotto ja kirjolohifilee syntyivät illalliseksi. Kala oli kasvatettua suomalaista samoin punajuuret.
Punajuuririsotto ja paistettu kirjolohifilee 2-3:lle
2 dl pitkäjyväistä riisiä
1 punasipuli kuutioina
2 valkosipulinkynttä kuutioina
2 rkl rypsiöljyä
2 dl valkoviiniä
4 dl kasvilientä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
1 punasipuli kuutioina
2 valkosipulinkynttä kuutioina
2 rkl rypsiöljyä
2 dl valkoviiniä
4 dl kasvilientä
4 pientä punajuurta suikaleina
suolaa, mustapippuria, timjamia
1 dl juustoraastetta parmesaanityyppistä
vuohenjuustoa
Keitä punajuuret al denteksi ja kuori ja suikaloi ne pieniksi. Hienonna sipulit, kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää riisit ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Kypsennä risottoa lisäämällä kasvilientä vähitellen riisiin imeytyen. Lisää loppuvaiheessa punajuuret ja anna niiden kypsyä vielä hetki risotossa. Mausta ja maista. Lisää juustoraaste ja sekoita risotto tasaiseksi. Murenna risottoon vähän ennen tarjoilua vuohenjuustoa.
Paista leikatut kirjolohifileet kypsäksi pienessä öljytilkassa Mausta ennen kypsennystä suolalla ja mustapippurilla
suolaa, mustapippuria, timjamia
1 dl juustoraastetta parmesaanityyppistä
vuohenjuustoa
Keitä punajuuret al denteksi ja kuori ja suikaloi ne pieniksi. Hienonna sipulit, kuullota niitä öljyssä hetki. Lisää riisit ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Kypsennä risottoa lisäämällä kasvilientä vähitellen riisiin imeytyen. Lisää loppuvaiheessa punajuuret ja anna niiden kypsyä vielä hetki risotossa. Mausta ja maista. Lisää juustoraaste ja sekoita risotto tasaiseksi. Murenna risottoon vähän ennen tarjoilua vuohenjuustoa.
Paista leikatut kirjolohifileet kypsäksi pienessä öljytilkassa Mausta ennen kypsennystä suolalla ja mustapippurilla
Näyttää herkulliselta. :-)
VastaaPoistaUnelma,
VastaaPoistaRisotto oli hyvää.