perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kalkkuna-viikunatagine Suklaakakku

Pitkäperjantain illallinen oli kalkkunaa. Valmistin marokkolaisittain kalkkunasta taginen, mutta sen jälkeen kaikki muu oli suomalaiseen tapaan toteutettua. Väkeä oli syömässä pöydällinen, joten näppäsin kuvat keittiön pöydänkulmalla ja niiden laatu on tosiaan kiireessä otetun mukaiset. Suomalaisittain lisukkeena oli lohkottuja perununoita ja parsaa.
Suklaakakun viimeistelin jälkiruoaksi eli edellisenä iltana olin täyttänyt kakun ja tänään kuorrutin sen suklaalla ja lisäsin koristeiksi suklaamunia, tarkemmin kuorrutettuja suklaarusinoita. Kuva on otettu juuri kuorrutuksen jälkeen, joten kiiltely johtuu siitä. Toisessa kuvassa kuorrutus on jo jähmettynyt.
Mozilla firefox ei sitten avaa sivujani, joten tämä on toteutettu explorerilla ja se näkyy ulkoasusta, en saanut ulos tämän kummempaa.  

                                                              Kalkkuna-viikunatagine

n  1 kg kalkkunafilettä naturelina
3 rkl rypsiöljyä
currya, mustapippuria, suolaa
1-2 isoa sipulia
1 rkl sokeria
1 rkl hunajaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
12 kuivattua viikunaa
3 dl kanalientä (fondista)
2 rkl maissijauhoja
Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa lihafileet isohkoiksi paloiksi. Leikkaa viikunat neljään osaan.
Kuumenna öljy pannulla. Ruskista kalkkunapalat kolmessa osassa pannulla. Mausta currylla, mustapippurilla ja suolalla. Nosta palat uunipataan. Paista sipuliviipaleet pannulla, lisää mukaan sokeri, hunaja, mausteet ja viikunalohkot, anna kuullottua hetki.  Lisää kanaliemi.  Kaada pannunseos  kalkkunalohkoille uunipataan ja kypsennä kannellisessa uunipadassa 150-asteessa noin 30-40 minuuttia. Suurusta loppuvaiheessa maissijauhoilla, sekoita maissijauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada uunipataan anna kypsy muutama minuutti.
Lisukkeena keitettyjä perunalohkoja ja höyrytettyä parsaa.

                                                                  Suklaakakku
                                                                     
Suklaakakun pohjan tein keskiviikkona, ohje löytyy 20.4 postauksesta. Eilen täytin kakun, Leikkasin pohjan kolmeen osaan. Kostutin omenamehulla  Täytteenä mansikkasose pakastemansikoista makeutettuna sokerilla ja luomurahka-kermavaahto makeutettuna sokerilla ja vaniljalla.
Tänään kuorrutin suklaalla. Kuumensin kiehumapisteeseen 1/2 dl kermaa. Kattila pois liedeltä ja sulatin rouhitun tumman leivontasuklaan,  150 g,  kermaan ja lopuksi sekoitin 1 rkl voita. Kuorrute kakun pinnalle vapaamuotoisesti veitsellä levittäen. Koristeeksi suklaamunia.
                                                                    

2 kommenttia:

  1. Upean näköinen suklaakakku! Näyttää ihan siltä, ettei tuota raskisi aloittaakaan. Vaikka epäilemättä se on jo syöty;)

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    Syöty on. Ja oli hyvää, taidan siirtyä suklaakuorrutuksiin vastaisuudessa, se nimittäin oli hyvä valinta

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.