Raikasta vaaleanpunaista vispipuuron näköistä jälkiruokaa syntyi käden käänteessä. Tosin sillä ei ollut muuta yhteistä vispipuuron kanssa kuin väri.
Ulkofileepihvit ja sienikastike
3 kpl possun ulkofileepihvejä
rypsiöljyä, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
Ota pihvit huoneen lämpöön puolisen tuntia ennen valmistamista. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mausta Jätä pihvit pannulle, jotta ne pysyvät jälkilämmöllä lämpiminä.
Kastike
1 rasia (200g) herkkusieniä
1 pieni sipuli
voita ja rypsiöljyä
2 rkl ruisjauhoja
2 dl vettä
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
1 dl kuohukermaa
ruohosipulia
1 pieni sipuli
voita ja rypsiöljyä
2 rkl ruisjauhoja
2 dl vettä
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
1 dl kuohukermaa
ruohosipulia
Hienonna sipuli. Puhdista sienet talouspaperilla, pilko ne pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi/rypsiöljy pannulla ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää pannulle sienikuutiot ja ruskista hetki. Lisää ruisjauhot ja mausteet, sekoittele hetken aikaa. Lisää vähitellen vesi. Anna kastikkeen hautua hiljalleen kypsäksi. Lisää lopuksi kerma. ja pilkottu ruohosipuli.
Taas näitä en-ole-tullut-ajatelleeksikaan-vihjeitä. Sienikastike ruisjauhoilla. Sitäpä kokeilen joskus.
VastaaPoistamm,
VastaaPoistaTykkäsin, että oli sopiva sienikastikkeeseen siis ruisjauhot.