perjantai 29. huhtikuuta 2011

Ulkofilepihvit sienikastikkeella

Ostin paljon mainostettua rypsipossua tarkemmin ulkofileepihvejä.  Liha on vähärasvaista tarkoituksella, heräsi pieni kysymys, onko se kuitenkin menetys maussa. Normaalisti possun lihaan kuuluu sopiva määrä rasvaa, se lisää  mehukkuutta pihviin.  Juuri tästä syystä valmistin mehukkaan sienikastikkeen ja sen avulla kokonaisuus oli hyvä. Sienikastikkeeseen käytin ruisjauhoja vehnäjauhojen asemasta, sekin oli onnistunut valinta.
Raikasta vaaleanpunaista vispipuuron näköistä jälkiruokaa syntyi käden käänteessä. Tosin sillä ei ollut  muuta yhteistä vispipuuron kanssa  kuin väri.

Ulkofileepihvit ja sienikastike
3 kpl possun ulkofileepihvejä
rypsiöljyä, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
Ota pihvit huoneen lämpöön puolisen tuntia ennen valmistamista. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Mausta  Jätä pihvit pannulle, jotta ne pysyvät jälkilämmöllä lämpiminä.
Kastike
1 rasia (200g) herkkusieniä
1 pieni sipuli
voita ja rypsiöljyä
2 rkl ruisjauhoja
2 dl vettä
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta
1 dl kuohukermaa
ruohosipulia
Hienonna sipuli. Puhdista sienet talouspaperilla, pilko ne pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi/rypsiöljy pannulla ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää pannulle sienikuutiot ja ruskista hetki. Lisää ruisjauhot ja mausteet, sekoittele hetken aikaa. Lisää vähitellen vesi. Anna kastikkeen hautua hiljalleen kypsäksi. Lisää lopuksi kerma. ja pilkottu ruohosipuli.
Lisukkeeksi riisiä ja salaattia.

Mansikkasmoothie kulhossa
Jäisiä pakastemansikoita, alprosoyaa naturelina, turkkilaista luomujogurttia, vaniljasokeria, hunajaa ja intiaani- sokeria. Laita ainekset tehosekoittimeen ja hurista seos sileäksi. Päälle rouhittua suklaata

2 kommenttia:

  1. Taas näitä en-ole-tullut-ajatelleeksikaan-vihjeitä. Sienikastike ruisjauhoilla. Sitäpä kokeilen joskus.

    VastaaPoista
  2. mm,
    Tykkäsin, että oli sopiva sienikastikkeeseen siis ruisjauhot.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.